tag:blogger.com,1999:blog-8081345350993583886.post8241090080826751981..comments2022-04-09T00:12:39.724+03:00Comments on Viiriäisenpesä: Krok krokViiriäinenhttp://www.blogger.com/profile/01940213742440937761noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-8081345350993583886.post-65598923298334978792012-09-26T16:33:29.220+03:002012-09-26T16:33:29.220+03:00Täytyy tunnustaa, etten osaa lainkaan sanoa. Ja ai...Täytyy tunnustaa, etten osaa lainkaan sanoa. Ja aivan takuulla paistoaika on myös riippuvainen uunista, sillä koulullamme käytetään kaapin kokoisia kiertoilmauuneja tai kiviarinauuneja ja niissä käytetyt ajat ja lämpötilat eivät välttämättä siirry suoraan sellaisinaan tavallisiin pikkuruisiin kotiuuneihin.<br />Jos lonkalta heitän, lähtisin 8 minuutin paistoajasta ilman kiertoilmaa siinä 170 asteessa, mutta suosittelen tarkkailemaan ja availemaan luukkua, ettei mene liian tummaksi. Ja paistamaan, kunnes pinta saa väriä, jos se kestääkin kauemmin kuin ton 8min. Se vuorokauden seisotus saa pinnan kuivumaan, jolloin krokaani pitää muotonsa paistossa, eikä lösähdä uunissa, ja noihan on tarkoitus vaan kypsentää, kuten keksit ja sitten kuivattaa korpuiksi huoneenlämmössä.<br /><br />Luulen, että krokaanisi on noin tummaa johtuen joko liian isosta lämmöstä, liian ylhäälle laitetusta pellistä, liian pitkästä paistoajasta tai väärästä lämpöasetuksesta (tasalämpöä suositan), vaikka voi olla noiden kaikkienkin summa. :)<br />Uunit on niin temperamentikkaita laitteita, että ovat yksilöitä jokainen.<br />Toivottavasti tämä jeesaa edes vähän. :D Paha Kakkuhttps://www.blogger.com/profile/12276906740176225371noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8081345350993583886.post-89063007302043858062012-09-26T14:54:39.928+03:002012-09-26T14:54:39.928+03:00Tämäpä sattui! Kiitokset ohjeesta :)
Mitähän vart...Tämäpä sattui! Kiitokset ohjeesta :)<br /><br />Mitähän varten nuo minun palaseni noin tummiksi tulivat? Onko sinulla aavistustakaan siitä, kuinka kauan kestää tuo ohjeessasi mainittu paistaminen "kullankeltaiseksi"?Viiriäinenhttps://www.blogger.com/profile/01940213742440937761noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8081345350993583886.post-15842602264809354722012-09-26T00:46:46.360+03:002012-09-26T00:46:46.360+03:00Moi!
Aloin ihmetellä blogisi kautta pompahtaneita ...Moi!<br />Aloin ihmetellä blogisi kautta pompahtaneita kulkijoita, niin piti tulla oikein kurkkaamaan syytä. :)<br />Ajattelin mainita, että uusin blokkaukseni kertoo koristekrokaania varten nykyleipomoissa käytettävän reseptin, jos tahdot suorittaa vertailevaa tutkimusta. :) http://pahakakku.blogspot.fi/2012/09/koristekrokaani.html<br />Sain koululta nipun kopioita ja hoksasin sieltä yhdestä nurkasta tuon krokaanin lymyämästä. Krokaanireseptejä ei taida hirveästi olla liikkeellä, joten täytyy koittaa parantaa tilannetta.<br />Antoisaa syksyä!<br />-Paha Kakku<br />ps. Hieno!Paha Kakkuhttps://www.blogger.com/profile/12276906740176225371noreply@blogger.com