maanantai 17. lokakuuta 2011

Pekonia, paljon

Kaupassa myytiin pekonia pilkkahintaan, ja nyt koetellaan kokkien luovuutta. Kasvissosekeiton päällä, aamiaisella munien ohessa, ja tänään sitten lohen kuorrutuksena.

Resepti ja sen toteutus on Miehen käsialaa: Otetaan pala lohta, ladotaan päälle paketillinen pekonia ja paistetaan 200 asteessa noin kolme varttia. Samassa uunissa valmistuvat Pojan maustamat veneperunat. Tarjoillaan kuohuviinin kera :)

Helppoa ja hyvää, joskin jäimme miettimään millä toteutuksella lohen ja pekonin maut saisi vielä paremmin sulautumaan yhteen. Ja sitäkin, että miten loput pekonit käytetään.

Olisiko kellään hyviä reseptejä? Ai niin, ainakin Kannat kattoon -blogissa tätä samaa pohdittiin hetki sitten. Pekonitaateleilla herkuteltiin hiljattain yksissä kokkareissa, pekonivodka ja -hillo ovat vielä kokematta...

2 kommenttia:

Rauna kirjoitti...

Harmi, ettei ole parsa-aika. Pekoniparsapiirakka on aikuisten namia.
Parsakaalipekonisalaattia on myös moni ylistänyt.

Rauna kirjoitti...

(Ekaan löytyy ohje blogistani niin kuin monesta muustakin.)