maanantai 26. elokuuta 2013

Mekon muodistus

Ystävän mummon jäämistöstä päätyi jokin aika sitten minulle kolme jätesäkillistä ihania vintagevaatteita. Vaatteista yksi säkillinen meni suoraan päälle puettaviksi (ja aika monta luottovaatetta sieltä onkin löytynyt!), yhden säkillisen verran odottaa siirtoa kierrätyskeskukseen tai muuten kohti uutta elämää - ja yksi säkillinen oli sellaisia joissa on jotain ainesta mutta kaipaisi vähän uusimista - siis modausmateriaaliksi.

Tässä ensimmäinen valmiiksi saatu tuunaus.
80-luvun vekkimekossa oli nätti väri ja laskeutuva kangas, ja mukavahan tuo oli päällä, mutta... Korkea kaulus rusettinauhoineen ei oikein ollut tätä päivää, olkapäillä ja niskassa kulki ruma kaarroke, ja yläosassa oli turhan paljon väljää.

Purin saumoja pitkin olkapääkappaleet, hihat ja nauhakauluksen irti. Leikkasin uuden kaula-aukon, ompelin olkasaumat kiinni ilman sitä kaarroketta ja huolittelin reunat. Valmis! Mummomekosta tuli suorastaan antiikin-kreikkalais-henkinen juhlakolttu noin tunnin työllä.

Kauluksen nauhasta tuli vieläpä hieno vyö, se on näköjään unohtunut kuvasta pois.

1 kommentti:

Tita kirjoitti...

Tulipa hieno mekko! Pitäis enemmän muokata vanhoja vaatteita, olis ekolgista ja edullista. Harvemmin niitä kuitenkaan meikäläisen tulee muokattua, sitä vaan menee kauppaan ja ostaa uutta.