lauantai 7. elokuuta 2010

Ensimmäinen kolmannes

No niin, juhlat paketissa. Kyseessä oli niinkin merkittävä tapaus kuin Miehen 33,3-vuotisjuhlat. Vuosisadan kolmanneksen täyttymistä juhlittiin grillin ja kakkujen ääressä puutarhassa parinkymmenen ystävän voimin.

Tarjoilu korkattiin voileipäkakulla.

Lohi-katkarapuvoileipäkakku

paahtoleipää
ruisvuokaleipää
kostutukseen maitoa

katkaraputäyte (kahteen väliin):
300 g katkarapuja
1 prk ranskankermaa
200 g katkaraputuorejuustoa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
vähän majoneesia
hunajaa
tuoretta tilliä
mustapippuria

lohitäyte (yhteen väliin):
150 g kylmäsavulohta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk ranskankermaa
½ ruukkua ruohosipulia
sitruunamehua
mustapippuria

koristelu:
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk kermaviiliä
majoneesia

kylmäsavulohta
katkaravunpyrstöjä
merilevämätiä
tillikruunuja
ruohosipulia
nori-levyä

Pääruoaksi oli possunfileitä ja kasvisvuokaa. Liha valmistettiin aiemmin hyväksi todetulla tavalla: valmiiksi marinoidut pötkylät pakattiin edellisenä iltana kylki kylkeen vuokaan ja paistettiin uunissa meheviksi (noin 70 astetta). Sen jälkeen ne nosteltiin toiseen astiaan (jääkaapin vihanneslaatikko on isolle määrälle hyvä) ja lorotettiin päälle mausteseos: reilusti valkoviinietikkaa, oliiviöljyä, merisuolaa, yrttimaustetta ja kokonaisia pippureita. Annettiin muhia viileässä seuraavaan päivään ja paistettiin rapea pinta grillissä.


Kasvisvuokaan kuutioitiin perunaa, porkkanaa, kukkakaalia, parsakaalia, sipulia ja purjoa. Päälle öljyä, viinietikkaa ja yrttejä samaan malliin kuin lihoillekin, lisäksi kuivattua valkosipulia, pari purkillista ruokakermaa sekä kanalientä, ja uuniin muhimaan hyvissä ajoin mietoon lämpöön. Puolisen tuntia ennen tarjoilua lämmöt reiluun kahteensataan ja joukkoon muutama kourallinen juustoraastetta.

Ei kommentteja: