lauantai 30. lokakuuta 2010

Kurpitsoita, kalloja, kummituksia

Kurpitsalyhty ja kummittelevat pihavalot toivottivat lapsivieraat tervetulleiksi kummituskekkereihin. (Kurpitsan jatkokäytöstä tekstiä täällä)


Emäntänä hääri hämähäkki, jonka ylimääräiset raajat olivat sukkahousuun pujotettuja lötköpötköjä ;)

Ohjelmassa oli aarteenetsintää pimeällä takapihalla taskulampun valossa sekä hirviöiden piirtämistä ringissä - yksi piirtää pään ja taittaa sen piiloon, toinen kädet ja niin edelleen, kunnes palapelihirviöt paljastetaan. Niin ja tietysti herkuttelua.

Tarjolla oli

- Sammakonverta (violetiksi värjättyä spriteä) ja peikonpesuainetta (colaa)

- Pizzakierteitä feta-oliivitäytteellä ja juustokummituksilla

- Kurpitsapipareita candy melts -kuorrutteella, joka jäi varsin kuhmuiseksi mutta olipahan sitäkin hirmuisempaa ;)

- Hautakakkua, jonka ohjeeseen otettu vinkkiä Kinuskikissalta.

Halloweenin lakritsijuustokakku

1 valmis sokerikakkupohja
spriteä
mangohilloa

1 prk Flora vispiä
½ pss turkinpippurirouhetta
1 prk Flora vaniljaa
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
½ tuubia Pirkka-lakritsikastiketta
5 liivatelehteä
vettä

½ tuubia Pirkka-lakritsikastiketta
3 liivatelehteä
vajaa 1 dl vettä

valkosuklaakalloja ja marsipaaniluita

Paina sokerikakkupohja irtopohjavuoan reunan sisälle. Kostuta spritellä ja levitä päälle ohut kerros mangohilloa (tai vaikka itsetehtyä lemon curdia, jollet polta sitä pohjaan :-P).

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen turkinpippurirouhe. Vaahdota toisessa kulhossa vaniljakastike ja vatkaa joukkoon tuorejuusto sekä noin puoli tuubia lakritsikastiketta. Liota liivatteet ja liuota ne tilkkaan vettä. Yhdistä vaahdot ja lisää liivateliemi. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä.

Liuota kiilteen liivatteet kylmässä vedessä. Kuumenna vajaa desi vettä ja liuota liivatteet siihen. Sekoita liivatevesi huolellisesti lopun lakritsikastikkeen joukkoon. Anna jäähtyä hetken aikaa ja valuta varovasti kermatäytteen päälle. Nosta jääkaappiin hyytymään.

Koristele valmis kakku valkosuklaapääkalloilla ja marsipaanista muotoilluilla luilla - ne peittävät kätevästi myös mahdolliset kermatäytesotkut kiillepinnassa ;)

Ei kommentteja: