Kurpitsalyhty pääsi illan palveltuaan uuteen käyttöön.
Julmasti vaan veitsellä paloiksi ja uuniin pariksi tunniksi.
Kypsä kurpitsa kaivettiin irti kuorista ja pantiin palasina pakkaseen. Tästä määrästä tuli pari pakasterasiallista.
Amerikkalaisten päivällisvieraiden kunnaksi päätin kokeilla kurpitsakokkailua. Pumpkin pie -reseptejä etsin eri puolelta nettiä, eniten olen velkaa Melukylälle.
Kurpitsapiirakka
n. 4 dl vehnäjauhoja
200 g margariinia
ripaus suolaa
½ dl kylmää vettä
n. 3 dl kypsää kurpitsaa soseutettuna (voit laittaa enemmänkin)
ripaus suolaa
1/4 tl neilikkaa
1/4 tl muskottipähkinää
½ tl inkivääriä
1 tl kanelia
3 kananmunaa
1 tlk kondensoitua maitoa
Nypi vehnäjauhot ja margariini sekaisin. Lisää suola ja vesi, sekoita nopeasti tasaiseksi ja laita hetkeksi lepäämään jääkaappiin. Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
Lisää kurpitsasoseeseen mausteet, munat ja kondensoitu maito. Sekoita tasaiseksi täytteeksi.
Paista pohjaa 200 asteessa viitisen minuuttia. Kaada päälle täyte ja nosta uuniin vielä reiluksi puoleksi tunniksi. Anna kypsän piiraan jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista.
Piiras koristeltiin Tytön tekemin kermapursotuksin ja nonparellein. Lisänä tarjottiin vaahterasiirappia.
Huomioita reseptistä:
- Njams. Ei liian makeaa, ja suolasta tuli kiva vivahde. Makeutta voi kukin säädellä siirapilla.
- Päivällisvieraiden tuomio: hyvää - mutta ei välttämättä perus-amerikkalaista kurpitsapiirakkaa. Kuulemma siihen liian luonnollista :D
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti