Kävimme museossa tänään perheen sekä Tytön ystävän kanssa. Kulttuurien museossa Helsingissä oli Käsityön kieli -tapahtuma, jossa pääsi ihailemaan ja kokeilemaan suomensukuisten kansojen perinteisiä käsitöitä.
Nauhojen tekoa opeteltiin kädestä pitäen, sillä opettajalla ja oppilaalla ei ollut yhteistä kieltä. (Opettaja kun tuli Udmurtiasta ja oppilas Tuusulasta.) Tässä syntyy tuppilonauhaa.
Lankadontin Laura opetti tuohitekniikkaa kerrätysmateriaaleilla.
Valitettavasti kaikki opettajat eivät olleet yhtä hyvin tehtäviensä tasalla. Neuvoja sai nyhtää välillä väkisin, opettajat olivat kadoksissa ja kävijälle oli epäselvää, mitä materiaaleja sai käyttää ja mitä ei. Tilaisuus oli muutenkin järjestetty ihmeen löysästi - koko aikana ei esimerkiksi löytynyt ketään, joka olisi tiennyt, minne työpajojen materiaalimaksut olisi pitänyt maksaa.
Tällaista syntyi: Pojan käsistä tähdenmuotoinen pannunalunen sekä hieno, täysin itse suunniteltu ja toteutettu kirjontatyö. Tyttö koristeli olkalaukun kangastupsulla ja nauhalla.
Työpajojen lisäksi tapahtumassa oli myynnissä käsityöläistuotteita. Kuvassa Lankadontin runsas pöytä. Kamalasti kaikkea ihanaa - erityisesti minua houkuttelivat nauhapirrat sekä vasemmassa yläkulmassa pilkottavat lautanauhapuut... Sattuisikohan Joulupukki poikkeamaan blogissa? ;)
Mukaan kuitenkin lähti tällä kertaa ainoastaan tämä suomalais-ugrilaisen seuran myyntipöydästä löytynyt komilainen kotka-aiheinen onnenamuletti. En tiedä teistä, mutta minusta tämä oli yhtä aikaa vaikuttava ja veikeä :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti