
Taikina tehdään ihan normaalilla tavalla, paitsi että maidon voi kaataa suoraan tölkistä. Hiiva liukenee kyllä kylmäänkin nesteeseen. Inhottavinta on margariinin vaivaaminen - siinä kohti kylmästä taikinasta tulee tosi tahmaista ja sitkeää. Suosittelen nestemäistä margariinia tai sitä, että rasvan sulattaa ja jäähdyttää.
Taikinakulho sitten vaan liinan alle kylmään ja palataan asiaan aamulla. Kohonnut taikina vaivataan hyvin, leivotaan pulliksi ja annetaan niiden kohota huoneenlämmössä tai noin 40-asteisessa uunissa ennen paistamista.
Pullien koon ja kohoamisajan arvioiminen kävi jotenkin hankalaksi - tuloksena isoja, sisältä pehmoisia pullia jotka littaantuivat hieman kuljetuksessa. Hyviä ne kuitenkin olivat, ja auttoivat Tytön luokkaa korkkaamaan luokkaretkirahaston hurjalla 714 euron tuotolla :)

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti