maanantai 6. joulukuuta 2010

Itsenäisyysillallinen

Itsenäisyyspäivän illallinen oli vähän normaalia juhlavampi, vaikka perhepiirissä verkkareissa syötiinkin.

Kaupasta nappasin mukaan jännittävää purppurabataattia, siitä pääsi pätkä nyt pöytään. Inspiraatiota lohen kuorruttamiseen hain täältä, ja sain käyttöä upouudelle morttelille :) Höysteenä toimi perusfetasalaatti.

Kuorrutettu lohi

Lohifileetä
viipale paahtoleipää
2 tl fariinisokeria
1 tl merisuolaa
valkopippureita, viherpippureita
maustepippureita
kokonaisia neilikoita
paprikajauhetta
inkivääriä
kardemummaa

Leikkaa lohi medaljongeiksi ja nostele uunivuokaan. Hienonna kuorrutuksen ainekset morttelissa muruksi ja ripottele lohen päälle. Paista 200 asteessa vajaa puoli tuntia.

Kasvistorni

3 perunaa
1 iso porkkana
pätkä purppurabataattia
2 dl ruokakermaa
2 munaa
valkosipulirouhetta
valkopippuria
paprikajauhetta
suolaa

Kuori kasvikset ja leikkaa ne mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Esikeitä erillisissä astioissa hieman pehmeiksi (minä käytin mikroa). Kaada vesi pois, kuivaa perunaviipaleet.

Voitele annosvuoat, asettele kasvikset kerroksittain. Sekoita kerman joukkoon munat ja mausteet, kaada vuokiin ja paista 200 asteessa vajaat puoli tuntia.

Ei kommentteja: