maanantai 25. huhtikuuta 2011

Kokeileva grillikeittiö

Tänään maisteltiin grillistä monenlaista uutta ja hetkessä syntynyttä.

Ehkä ilahduttavin tuotos oli grillillä kypsennetty leipä. Taikinan lätkäiseminen ritilälle epäilytti, mutta toimi lopulta aivan loistavasti. Resepti kaikessa monivaiheisuudessaan löytyy täältä. Uskon, että yksinkertaisempikin taikina toimii, vaikkapa joku perus-patonkiresepti.

Oleellista on, että leipäset taputellaan runsaan (maissi)jauhomäärän kanssa litteiksi. Itse tein niin, että leikkelin kohoamisalustana olleen leivinpaperin palasiksi leipien välistä ja kärräsin palaset pinossa grillille. Siellä sipaisin öljyä leivän yläpuolelle, leivinpaperia apuna käyttäen kippasin sen grilliin, ja lopuksi kiskoin leivinpaperin irti. Ennen kääntämistä öljysin myös toisen puolen.

Leipien kanssa tarjottiin hurjan punaista sosekeittoa.

Punajuurisosekeitto

2 tuubia Pirkka punajuuri-perunasosetta
1 pakasterasiallinen sileää omenasosetta
2 dl ruokakermaa
suolaa, valkopippuria
1 tl rakuunaa
loraus sitruunamehua

Kuumenna soseet kattilassa. Lisää kerma ja mausta. Valmis!

Pääruoaksi olin varannut paahtopaistin - mutta kun suunnitelmana oli grillaaminen, paisti päätyi viipaleiksi marinadiin.

Marinadiin tuli seuraavia aineksia, jokaista suunnilleen "loraus" tai "hyppysellinen".
- madeiraa
- öljyä
- karpalokastiketta
- balsamiviinietikkaa
- suolaa
- rosepippuria
- kuivattuja karpaloita
- laakerinlehti murusina

Perunat keitettiin kuorineen viipaloituna. Kuumien pottujen päälle kaadettiin öljyä, valkoviinietikkaa ja reilusti suolaa. Perunat lusikoitiin folionyytteihin ja kuumennettiin grillissä juuri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja: