sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Pyöriä kieriä

Tytön luokan retkirahastoa kartutettiin renkaita vaihtamalla. Asiakkaita riitti jonoksi asti koko nelituntisen rupeaman ajan. Jonottaessa oli hyvää aikaa poiketa buffetissa kahvilla, mokkapalalla tai makkaralla. Meiltä pöytään tuli satsillinen pizzakierteitä: helppo kuljettaa ja syödä sormin, ja maistuu kylmänäkin.


Näistä tuli ihanan pehmoisia, kun tein taikinan jauhoja säästellen. Kamala sotku keittiössä kylläkin... Normaali pizzapohjataikina, täytteenä tomaattipyreetä, oreganoa ja ruohosipulituorejuustoa - ja työvaiheiden säästämiseksi valmista juustoraastetta ja pizzasuikaletta.

Tempauksessa oli mukavaa, ja päivä on muutenkin ollut oikein mainio: syksyistä kätköilyä otsalampun valossa Kirkkonummen metsissä ja illalla kotisohvalla epookkielokuvia, paahdettuja juureksia ja punaviiniä - ihan omassa seurassani kun perhe sattuu olemaan pitkin maailmaa. Hauskaa.

1 kommentti:

Nina kirjoitti...

Mullakin on pitkästä aikaa suunnittelilla hyrrien pyörittely ensi viikon juhlia varten. Sopivat hyvin lasten ja aikuisten makuun. Tarkoituksena ainakin pestohyrriä laitella. Toinen laatu on vielä "auki".