tiistai 26. kesäkuuta 2012

Helppo juhannuskakku

Saaristojuhannukseen piti saada leivottua kakku - tietysti myöhään lähtöä edeltävänä iltana, kun lapset jo olivat nukkumassa. Jotain mausteista tai ainakin inkivääristä teki mieli. Sinnikkäällä googlaamisella löytyi täydellinen resepti, jossa mitään ei tarvinnut vaahdottaa.

Omena-inkiväärikakku
"Vironperän juhlakakkua" mukaillen


3 dl maitoa
3 dl sokeria
4½ dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
n. 3 cm pätkä tuoretta inkivääriä raastettuna
150 g margariinia sulatettuna
1½ dl (mintulla maustettua) omenasosetta

Sekoita kaikki aineet iloisesti vatkaten. Kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa reilu tunti.

Ei kyllä kaivannut mitään kostutusta, mehevää ja herkullista ja mausteisemman makuista kuin olikaan. Hyvä kun sain kuvan näpättyä ennen kuin loputkin palat katosivat.



Ei kommentteja: