maanantai 4. kesäkuuta 2012

Kakut kupissa

Kummankin lapsen opettaja vaihtuu kesäloman aikana. Mukaville opeille leivottiin läksiäislahjaksi kuppikakut - siis kakut kuppiin.



Kupit olivat muutaman euron halpahankintoja marketista. Vähän pelotti laittaa niitä uuniin, mutta selvisivät vaurioitta.

Tyttö valitsi mauksi appelsiinia ja valkosuklaata. Resepti on muokkaus HerkkuHovin muffinireseptistä.


Appelsiini-valkosuklaamuffinit (12 kpl, tai 3 ison kahvikupin kokoista kakkua)


3 munaa
1½ dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
50 g margariinia
n. 75 g sitruunatuorejuustoa
loraus tuorepuristettua appelsiinimehua
½ appelsiinin kuori raastettuna
½ levyä valkosuklaata rouhittuna

Sulata ja jäähdytä rasva, sekoita sen joukkoon tuorejuusto ja appelsiinimehu sekä kuoriraaste. Sekoita venhäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Vaahdota munat ja sokeri, sekoita vaahdon joukkoon vuorotellen jauhoja ja rasva-tuorejuusto-appelsiiniseosta. Sekoita lopuksi joukkoon suklaarouhe.

Annostele muffinivuokiin, tai voideltuihin ja korppujauhotettuihin kuppeihin. ÄLÄ täytä kuppeja niin täyteen kuin minä, muuten joudut pian kauhomaan yli valuvaa taikinaa häthätää ylimääräiseen astiaan ja paistamaan siitä kolmannen kakun, ja lopuksi rapsuttamaan kupit puhtaiksi.

Paista 200 asteessa - muffineja noin 15 minuuttia, isompia kakkusia pidempään.

Kuorruta jäähtyneet muffinit sulatetulla valkosuklaalla ja nonparelleilla.


Kuppikakkusten kylkeen hankittiin vielä toisenlaisena lahjana koulupuvut.

1 kommentti:

Pipari kirjoitti...

Todella kiva lahjaidea opelle!