perjantai 25. lokakuuta 2013

Siirtoa ja sulatusta

Poika otti partioretkellä hienoja luontokuvia:
Luovan askartelun kurssilla kokeiltiin kuvansiirtoa ja muovipussinsulatusta, ja näistä kuvista tuli hieno lähtökohta työlle.

 

Kuvansiirto kankaalleKuvat tulostetaan peilikuvina. Kuvan kontrastia olisi ehkä kannattanut lisätä ennen tulostusta. Kuva-alue rajataan teipillä.


Siirtoaine sivellään paksuksi, tasaiseksi kerrokseksi kuvatulosteen pinnalle.


Kuva laitetaan naamapuoli alaspäin kankaalle ja painetaan kiinni esimerkiksi pullolla pyöritellen.


Aineen annetaan kuivua ohjeiden mukaan. Lopuksi kuva kostutetaan vedellä ja hierotaan kuvasta paperipinta pois varovasti.

Muovipussinsulatus


Muovipussinsulatusta harjoiteltiin kotona lasten kanssa. Pusseista leikataan halutunkokoisia palasia, jotka asetellaan päällekkäin.

Kerroksia voi olla monta - kahdesta tuli jämäkkää mutta ompelukoneella ommeltavaa pintaa, usemmalla kerroksella vielä tanakampaa. Eri muovityypit käyttäytyvät eri tavalla, joten lopputulosta ei oikein voi ennustaa.


Pussikerrokset asetellaan leivinpapereiden väliin ja aletaan varovasti lämmittää silitysraudalla. Ensin yhden pisteen lämmöllä ja jos se ei tehoa, niin sitten vähän kerrallaan lämpoä lisää.

Pussit sulavat vähän ryppyiseksi pinnaksi, joka saattaa olla tasaisen levymäinen tai sitten epätasaisen muhkurainen...

Tasaiseksi onnistunutta osuutta voi sitten käyttää vaikka tämmöisen meikkipussin vuoraamiseen. Tänne sujahtavat kätevästi hammasharja ja deodorantti kouluviikonloppujen yöpymisreissuilla.

Ei kommentteja: