sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Koruja kaulaan ja korviin

Kierrätyskoruharrastus sai jatkoa. (Kuvia aiemmista tuotoksista täällä ja täällä)

Ilmoittauduin Tytön kanssa Marttojen ekotuunausiltaan. Olisi siellä kaikenlaista muutakin voinut puuhata, kuten kirjankansista valokuvakehyksiä - mutta korujahan me sieltä kotiin tuotiin ;)

Tyttö askarteli pari kukkarintakorua

Palapeleistä tehtiin korviksia isoille ja pienille

Helmiä väkerrettiin vanhan kirjan sivuista iso kasa, ja Tyttö kasasi niistä ja kynänapeista kivan kaulakorun.

Ei huono tulos yhdelle illalle!

Minä jatkoin projektia seuraavana päivänä. Tarkoitus oli tehdä lahja vuosia täyttäneelle ja valmistuneelle ystävälle.

Lakkasin paperihelmet découpage-lakalla vähän vettäkestävämmiksi. Ostin kirpparilta kasarihenkisen puna-mustan helmikaulakorun ja pilkoin sen atomeiksi. Pujottelin litteät helmet paperihelmien lomaan - valmista tuli!

Loput punaiset helmet pujotin takaisin vanhaan nauhaansa ja sitaisin kiinni. Siitä tuli omaan asuun täydellisesti sopiva koru illaksi :)

torstai 27. toukokuuta 2010

Leijonaa mä metsästän

Leijonaa metsästettiin sirkuskoulun kevätnäytöksessä...

...ja lopulta se löytyi kirjaston ikkunalta, taidekerhon keramiikkanäyttelystä ja muutti meille kotiin.
Silmää iskevä jellona sai nimekseen Nardo.

sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Värejä

Tänään on ollut harmaa päivä, joten piristetäänpä sitä muutamalla aurinkoisen värikkäällä hetkellä viime päiviltä.

Tytön värejä - rintakoru ja aurinkokortti ystävän synttärijuhliin.

Pojan värejä - valikoima lippuja. Tunnistatko kaikki maat?

Äidin värejä - hassunhauska kassi Hietsun kirppikseltä.

Käsityötä, kuulemma "näytetyönä" tehty ja laadukkaan oloinen. Vitonen tuntui sopivalta hinnalta. Vielä kun olisi tähän sopiva kolttu... Mutta eikös tämmöinen kirjava kassi sovi minkä kanssa tahansa?

lauantai 22. toukokuuta 2010

Sokkokokit

"Äiti, ollaan tänään sokkokokkia!"

No selvä.
Nelosen Sokkokokki-ohjelman ideana on, että kaksi julkkista laittaa ammattikokin johdolla ruokaa pelkkien ohjeiden varassa. Käytettävät ainekset pitää valita nimikoimattomista purnukoista ja lopuksi tuloksia verrataan pääkokin luomukseen.

Tällä kertaa pääkokki keskittyi ohjeisiin ja valokuvaamiseen.

Ensiksi leivottiin juustomuffinsseja. Mikä näistä on graham?

Jälkkäriksi hedelmäsalaattia. Kummassa kulhossa on omenaa?

Poika sekoittaa kinuskia salaatin joukkoon.

Sokkokokkikokelaat suorittamassa ulkotehtävää yrttimaalla.

Pistin lapset kokkaamaan tupla-annokset, jotta sain itsekin syötävää :-P Ja tässä tulos:
Pojan annokset

ja Tytön annokset
Siis hyvänen aika, katsokaa näitä muffineja!!

Leikki oli loistomenestys ja hauskaa oli niin äidillä kuin lapsilla. Tuotokset maistuivat mainioilta, vaikka muffineissa oregano vaihtuikin tilliin ja Poika korvasi perunajauhoilla niin vehnäjauhot kuin vaniljasokerin :D Kumpikin sentään valitsi hedelmäkulhot oikein, ja hämäykseksi pilkkomani perunat jäivät odottamaan huomista ruoanlaittoa.


Juustomuffinit (2-4 kpl, riippuen vuokien koosta)

1 dl vehnäjauhoja
2 rkl grahamjauhoja (ruisjauhot toimivat näemmä myös loistavasti)
½ tl leivinjauhetta
1 muna
2 rkl oliiviöljyä
½ dl maitoa
2 rkl oliiveja
1 tl oreganoa (...tai tilliä)
reilu 2 rkl juusoraastetta

Puolita oliivit. Sekoita kaikki taikinan aineet. Voitele vuoat öljyllä tai voiteluspraylla ja lusikoi voideltuihin muffini- tai kohokasvuokiin. Paista noin 15 minuuttia 200-225 asteessa.

Ohje mukailtu Dagens Muffinilta.



Kinuskinen hedelmäsalaatti

appelsiinilohkoja
säilykegreippilohkoja
säilykepersikkaa
omenaa (kuorittuna ja lohkottuna)
ananasmurskaa

kinuskikastiketta

kermavaahtoa
sokeria
vaniljasokeria
tuoretta minttua

Saksi appelsiinit kulhoon. Kuutioi persikat ja pieni greipinlohkoja. Paloittele omenat. Yhdistä kaikki hedelmät kulhossa. Kaada joukkoon kinuskikastiketta ja sekoita.

Annostele salaatti laseihin tai kulhoihin. Mausta kermavaahto sokerilla ja vaniljasokerilla ja lusikoi salaatin päälle. Koristele tuoreella mintulla.

tiistai 18. toukokuuta 2010

Perunaa pannulla ja grillissä

Myös päivän ruoka oli rentoa ja lomatunnelmaista. Grilliporsaan seuraksi tein pottupaistosta valmiista peruna-sipulisekoituksesta ja jääkaapissa odotelleista valkuaisista.

Helppo peruna-kananmunapaistos

n. 500 g peruna-sipulisekoitusta
6 valkuaista (tai 3 munaa) - vähempikin riittää
suolaa
valkopippuria
öljyä

Kuumenna öljy paistinpannulla ja kypsentele siinä jäistä peruna-sipulisekoitusta kunnes se on kauttaaltaan sulanut ja alkaa ruskistua. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada päälle kevyesti vatkatut munat. Anna hautua rauhassa sekoittamatta, kunnes muna on hyytynyt. Liu'uta paistos lautaselle.

Voit kumota lätyn kahden lautasen avulla ja ruskistaa samoin toiselta puolelta. Tällä kertaa annoin toiselta puolen paistetun kakkusen jäähtyä ja leikkasin sen palasiksi, joihin paistoin vielä vähän rapeaa pintaa grillissä.

Rentoa ruskeaa

Näissä helteissä erehtyy luulemaan, että on loma, ja ostamaan esimerkiksi uudet shortsit.

Olenpa ihan tykästynyt näihin. Luomupuuvillaa ja pellavaa, väri on jännä ja kangas niin paksua, että lyhyistä lahkeista huolimatta ei tule alaston olo. Malli on ihanan pussimainen, nuo vyötärön laskokset ja sivusaumojen tekevät tästä todella minämäisen vaatekappaleen. Ei uskoisi, että ostopaikka on H&M.

Vähän viileämpiinkin säihin on omat lököhousunsa. Sama juttu kuin shortseissa - kangas on rentoa mutta tukevaa. Lahkeen takana on hassunhauska applikaatio. Nämä löytyivät UFFin alepäiviltä kahdella eurolla :)

Kyllä nyt kelpaa odotella sitä oikeaa lomaa.

sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Piknik päivänpaisteessa

Sattuipa upea sää eilen, kun lähdimme porukalla piknikille saaristoon.

Säikytin vahingossa haahkaemon pesältään. Toivottavasti emo palasi häiriköiden lähdettyä.

Upea reissu oli muutenkin kuin sään puolesta. Ruoanlaittotehtävät jaettiin porukan kesken, meidän vastuullamme oli pastasalaatti. Lisäksi herkuteltiin rapusalaatilla, patongilla ja suklaisella juustokakulla.

Skagen-salaatti

500 g isoja katkarapuja
500 g ravunpyrstöjä
1 punasipuli
½ omenaa
sitruunamehua
tilliä
mustapippuria
kreikkalaista jogurttia
majoneesia

Pilko omena ja sipuli. Sekoita kaikki aineet ja anna maustua muutaman tunnin ajan.

Pastasalaatti

noin 750 g penne-pastaa
500 g vihreää parsaa
200 g meetvurstia
450 g kermajuustoa
1 dl vihreitä oliiveja viipaleina
noin 2 dl suolakurkkuviipaleita
½ isoa punasipulia
1 iso pussillinen pakastemaissia

3 tlk kermaviiliä
sinappia
sitruunamehua
sitruunapippuria
sokeria
ranskalaista salaatinkastiketta

Keitä pasta ja parsa. Paloittele aineet sopiviksi paloiksi ja yhdistä kulhossa. Maissit voit lorauttaa joukkoon jäisinä, jollet tarjoa salaattia aivan heti. Sekoita kermaviiliin mausteet ja kaada salaatin joukkoon.


Suklaa-juustokakku

1 pkt Domino minttu -keksejä
50 g voita sulatettuna

4 liivatelehteä
1 rkl kahvia
170 g taloussuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 dl kuohukermaa

paahdettuja cashewpähkinöitä

Murenna keksit, sekoita joukkoon voisula ja painele irtopohjavuokaan.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Liuota ne kuumaan kahvitilkkaan. Sulata suklaa ja sekoita tuorejuustoon. Lisää liivate, sokerit ja vaahdotettu kerma. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa. Koristele paahdetuilla pähkinöillä.

Ohje on peräisin Valiolta.