tiistai 18. toukokuuta 2010

Perunaa pannulla ja grillissä

Myös päivän ruoka oli rentoa ja lomatunnelmaista. Grilliporsaan seuraksi tein pottupaistosta valmiista peruna-sipulisekoituksesta ja jääkaapissa odotelleista valkuaisista.

Helppo peruna-kananmunapaistos

n. 500 g peruna-sipulisekoitusta
6 valkuaista (tai 3 munaa) - vähempikin riittää
suolaa
valkopippuria
öljyä

Kuumenna öljy paistinpannulla ja kypsentele siinä jäistä peruna-sipulisekoitusta kunnes se on kauttaaltaan sulanut ja alkaa ruskistua. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada päälle kevyesti vatkatut munat. Anna hautua rauhassa sekoittamatta, kunnes muna on hyytynyt. Liu'uta paistos lautaselle.

Voit kumota lätyn kahden lautasen avulla ja ruskistaa samoin toiselta puolelta. Tällä kertaa annoin toiselta puolen paistetun kakkusen jäähtyä ja leikkasin sen palasiksi, joihin paistoin vielä vähän rapeaa pintaa grillissä.

Ei kommentteja: