sunnuntai 13. joulukuuta 2009

Mitä tehdä talviomenoille?


Pihallamme kasvaa tuottoisa talviomenapuu. Omput kasvavat suuriksi ja kauniiksi vuosi toisensa jälkeen. Niiden varastointiin ei kuitenkaan ole oikein tiloja, eikä makukaan vedä vertoja kaupan ompuille.

Tänä vuonna muut omenapuut pitivät välivuotta, mutta talviomenoita tuli pari sangollista. Sangot ovat odotelleet terassilla enkä tiedä onko noista enää syömäompuiksi ollenkaan, mutta kauniiksi koristeeksi kuitenkin.En luottanut omppujen omaan pidikkeeseen, joten pujotin niiden läpi rautalankaa. Ohuen jekkulangan työntäminen suorana omenan läpi oli juuri niin hankalaa kuin narulla työntäminen yleensäkin ;) joten tökin omppuihin ensin reiät sukkapuikolla. Silti pujottelu vaati hermoja ja kärsivällisyyttä. Lapsityövoima osoittautui näpertelyssä jälleen kerran arvokkaaksi.

Tytär koristeli myös omenakorin havuilla.


Sisälle tuovat tunnelmaa Sagaformin tuikkukupit, joita Tiimari möi suorastaan jouluiseen hintaan, parilla eurolla 4 kappaletta! Väreinä savu ja kaunis vihreä - täydellisesti meidän sisustukseen sopivia. Lisäksi oli kirkkaita kuppeja. Hetken jo ajattelin että hankkisin niitäkin mahdollisia tulevia maalausprojekteja varten, mutta jätin sitten kuitenkin kauppaan.


Tällaisissa merkeissä meillä kului kolmas adventtisunnuntai :)

Ei kommentteja: