lauantai 26. joulukuuta 2009

Parhaat pallerot


Isomummit ovat haastavia lahjottavia. Kynttilöistä ja kukista he eivät pysty herkän nenän vuoksi nauttimaan, ja tavaraa on jo yllin kyllin. Tämän vuoden kakkupalleroinnostus antoi inspiraation käsintehtyihin "konvehteihin".

Ainekset löytyivät kätevästi kaapista:
- Lidlin suklaapäällysteisiä "piparkakkuja". Näissä kekseissä on joku hassu aromi, minkä takia eivät ole perheelle oikein maistuneet.
- Muutaman vuoden takainen purkki hedelmärommia. Pihan viinimarjat ja kriikunat tölkkiin, päälle reippaasti sokeria ja rommia, ja purnukka unohduksiin kaapin perälle. Herkkua :)


Jauhoin keksit tehosekoittimella muusiksi, lisäsin sekaan muutaman ruokalusikallisen rommia ja pyörittelin pienehköiksi (halkaisija noin 2 cm) palleroiksi. Tein palloista tällä kertaa konvehtimaisempia, ja siksi pienempiä kuin aiemmin.

Päällystin pallot temperoidulla tummalla suklaalla ja tökkäsin koristeeksi kuivatun karpalon.


Tulos oli paljon herkullisempaa kuin osiensa summa :)

Liköörityyppiset juomat näemmä sopivat tosi hyvin kakkupalleroihin. Jos olisi ollut enemmän aikaa, karpaloita olisi voinut liottaa yön yli rommissa ja muussata massan sekaan, niin maku olisi ollut vielä hedelmäisempi.


Lopuksi sujautin pallerot konvehtivuokiin. Leikkasin vanhasta pahvilaatikosta sopivan kokoisen palasen ja päällystin foliolla, ja kääräisin koko paketin sellofaaniin. Hyvää joulua Isomummeille!

Ei kommentteja: