perjantai 11. joulukuuta 2009

Suklaisia paloja

Seuraava kakkupallerosatsi syntyi kaveriporukan pikkujouluja varten. Cake Popseista kertoo kaiken oleellisen Bakerella.

Tein kahta eri versiota:

Puoli paketillista mustikkatäytekeksejä (Pirkka Daniela) + pari rkl maustamatonta tuorejuustoa = 12 palleroa. Koristelu värjätyillä kookoshiutaleilla.


5 gluteenitonta omena-kanelimuffinssia + muutama rkl itse tehtyä omenahilloa = 18 palleroa.
Koristeena Dr Oetkerin talviströsseleitä.


Palleroainekset hienonnetaan tahnaksi, joka lasten käsillä pyöritellään pieniksi "lihapulliksi" ja annetaan jähmettyä hetken jääkaapissa. Sillä välin sulatetaan ja temperoidaan 3 levyä Brunbergin tummaa suklaata.

Puisen grillitikun pää kastetaan sulaan suklaaseen ja tökätään palleroon. Suklaa auttaa tikkua pysymään paikallaan pallossa. Annetaan kiinnityksen kuivua hetki ja sitten dipataan koko pallo suklaaseen. Valutetaan ylimääräinen suklaa pois (tikun naputtelu kulhon reunaan tai tikkua pitelevän ranteen koputtelu auttaa tässä) ja tökätään tikut kuivumaan pystyasentoon. Koristellaan välittömästi.

Reseptistä opittua:
- Tikuille kannattaa tökkiä valmiiksi reiät kuivatusalustaan. Tekovaiheessa käytin telineenä tyhjiä kananmunakennoja, mutta ne osoittautuivat turhan kiikkeriksi ja pallerot kopsahtivat kumoon useammin kuin kerran. Kuljetusta varten rakensin telineen välipohjalla varustetusta pahvilaatikosta.
- Omenamuffinssiversio olisi kaivannut vähän voimakkaampaa makua. Tujaus likööriä? Väkevämpää hilloa? Inkivääriä?
- Suklaan temperointi kannattaa. Temperoitu suklaa on kauniimpaa, mukavampaa suussa ja kuivuu nopeammin. Todella nopeasti - koristeluapulaisena toimineen Pojan keskittyminen herpaantui hetkeksi ja muutama pallero jouduttiin kastamaan uudelleen kuorrutteeseen jotta koristeet saatiin kiinni.
- Brunbergin tumma suklaa on HERKULLISTA ja sitä riittää kolmesta levystä vielä muutamaan konvehtiin...


Konvehtisuklaaseen lorautin hieman piparminttuaromia ja valutin lahjapaketti-muotteihin. Kuvassa mukana myös itsenäisyyspalleroiden ylijäämäkuorrutteesta tehty valkoinen konvehti, jossa muottina toimi viimevuotisesta suklaakalenterista irrotettu pohja :)

3 kommenttia:

Vallittu kirjoitti...

Heissan!
Löysin tänne Enkelin blogin kautta :). Saanko lisätä blogisi linkkilistaani? Noita cake popseja on ollut tarkoitus kokeilla jo aikoja sitten ja nyt alkoi sormet syyhyämään! Saas nähdä antaisko toi Kirppu minun jossain vaiheessa leipoa jotain :)

Viiriäinen kirjoitti...

Toki voit linkittää :)
Noiden popsien tekeminen on oikeasti superhelppoa ja sopii loistavasti lasten kanssa yhdessä tehtäväksi... no ei ehkä ihan vauvojen kuitenkaan ;) Kovasti onnea Kirpun johdosta!

Vallittu kirjoitti...

Kiitos :)