maanantai 15. helmikuuta 2010

Podo-podo-podrrrrmeladi!

Omia R-harjoitusrallatuksia on tullut kerrattua yhdessä Pojan äänneopintojen kanssa. Podo-podo-podrrrkkanoita tuli meille iso odo-odo-odrrranssi satsi, kun paikallinen marketti myi niitä sangollisen parin euron hintaan, sanko mukaan luettuna.

Suurin osa porkkanoista muuttui ensin puikoiksi
sitten kuutioiksi
ja lyhyen keittämisen jälkeen pusseissa pakkaseen.
Teki mieli kuitenkin kokeilla jotain muutakin. Niinpä keittelin yhdestä satsista porkkanamarmeladia - eli pormeladia :)

Käytin tätä useammastakin paikasta eteen tullutta ohjetta. Porkkanan ja inkiväärin yhdistäminen houkutteli, joten korvasin sitruunankuoriraasteen raastetulla inkiväärillä. Loistopäätös!

Hillosokeri oli loppu, mutta kaapin perältä löytyi ikivanha paketti hyytelösokeria. Nettilähteet uhkasivat että "hyytelösokeri ei sovi säilöntään" mutta koska kukaan ei kertonut miksi, päätin kokeilla ja lisäsin valmiin hillon joukkoon lorauksen hyytelösokeria jämäköittämään lopputulosta. Samaa pektiiniähän se on, eikö?

Inkivääri-porkkanamarmeladi

450 g porkkanoita
vettä keittämiseen
3 dl sokeria
3 cm pala tuoretta inkivääriä
1 rkl sitruunamehua
3 rkl hyytelösokeria

Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä ne pehmeiksi, noin puoli tuntia. Hienonna porkkanat monitoimikoneella tai sauvasekoittimella. Laita sose takaisin kattilaan, lisää sokeri, inkivääriraaste ja sitruunamehu. Keitä hiljalleen välillä sekoittaen noin 15 minuuttia. Sekoita kuuman hillon joukkoon hyytelösokeri, sekoita huolellisesti ja purkita.

Herkkua vaikka missä. Testatusti ainakin paahtoleivän päällä, taatelikakun kyljessä ja kermavaahdolla höystettynä.

3 kommenttia:

AnuS kirjoitti...

Erona hillo- ja hyytelösokerilla lienee valmistettavan tuotteen säilyvyys. Eli hyytelösokerista puuttuu kaliumsorbaatti, jota taas on lisätty hillosokeriin juuri sen hillon tms. säilyvyyden vuoksi.

Viiriäinen kirjoitti...

Ok, syödään marmeladi siis pikaisesti pois :)

Helmi Nainen kirjoitti...

Kiitos koskettavasta kommentistasi!! Mukavaa, jos tunnet samoin -vaikkeivat aiheet aina niin iloisia olekaan-, ajattelemisen aihetta ja kauniita kommentteja on aina mukava saada!!!