perjantai 5. helmikuuta 2010

Season's sweets

Runebergin kunniaksi oli meilläkin tarjolla torttuja.

Resepti on peräisin WSOY:n Parasta kotiruokaa -opuksesta. Ihan jees ja helppo ohje, mutta ensi vuonna kokeilen jotain muuta. Ilman kostutusta nämä olivat vähän liiankin rapeita, hedelmärommissa uittaminen auttoi kummasti...

Taikinasta luvattuja 12 torttua tästä ei synny millään, 11 matalaa vain vaivoin. Alkuperäinen tarkoitus oli tehdä paljon pikkutorttuja ja kokeilla eri kostutusnesteitä, mutta taikina oli niin pieni että väkertäminen tuntui turhalta. Kuningasajatukseni runebaileys-tortuista saa siis odottaa ensi vuoteen :-P

Runebergintortut

100 g margariinia
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
1 dl vehnäjauhoja
1 dl korppujauhetta
½ dl manteleita
1 tl leivinjauhetta
1 tl manteliaromia (alkuperäisohjeessa 1 tippa karvasmantelia)

sokerivesikuorrutetta
vadelma-kirsikkahilloa
hedelmärommia

Vatkaa margariini ja fariinisokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Mausta manteliaromilla.
Jauha mantelit (käytin mantelilastuja, jotka jauhoin pienellä käsikäyttöisellä myllyllä) ja sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

Voitele ja jauhota muffinssipelti. Pyöritä taikinasta palloja ja painele ne pellin koloihin. Paista 200 asteessa 10 minuuttia.

Kumoa jäähtyneet tortut pois pelliltä. Uita torttuja hetki rommissa. Pursota päälle kuorruterinkilä, anna kuivua hetki ja täytä kolo hillolla.

Ei kommentteja: