torstai 25. maaliskuuta 2010

Nachopullat

Mureketaikina on siitä mainiota, kun sinne voi upottaa aivan mitä vain... Tällä kertaa perheen hyljeksimät nacho-sipsit ja eilisiltaiset dipinjämät saivat kerrassaan maukkaan uuden elämän. "Äiti, tee näitä lisää!"

Nacho-lihapullat

noin 2 dl nacho-sipsinmuruja
1,5 tölkkiä kermaviiliä
400 g sika-nautajauhelihaa
kananmuna
sipuli
1 valkosipulinkynsi
perunamaustetta
mustapippuria
puolikas chili

Hierrä nachot hienohkoksi muruksi. Kaada joukkoon kermaviili ja anna pehmetä. Lisää joukkoon jauheliha, muna, silputtu sipuli sekä mausteita maun mukaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja muotoile kostutetuin käsin pyöryköiksi pellille leivinpaperin päälle. Kypsennä uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia tai paista pannulla.

Huomioita reseptistä:
- Taikinaa vaivatessa ajattelin, että tulikohan liikaa maissilastuja jauhelihan määrään nähden. Ei tullut. Maissilastujen maku tuntui juuri sopivasti.
- Sipsit toivat myös rapeaa rakennetta, kun en malttanut liottaa niitä ihan läpipehmeiksi asti :)
- Sipseissä on suolaa, sitä ei tarvita enää mausteeksi.
- Maustoin nämä lapsiystävällisesti. Chilipotkua lisäämällä voisi tehdä kivoja pikkupyöryköitä vaikka guacamolen kanssa tarjottavaksi aikuisten illanviettoon.
- Korianteri olisi varmasti tosi kiva lisä myös.

1 kommentti:

Omppu-pomppu kirjoitti...

Ihanalta kuulostava resepti, tuota vois meilläkin kokeilla =)