maanantai 29. maaliskuuta 2010

Kruunuja kruunuja

Tukholman turistireissulta tarttui mukaan valikoima kruunuja :)


Kruunumuoteilla voi tehdä muutakin kuin keksejä, vaikkapa koristeen iltapalapiirakkaan. Tämä on kehitelty versio edellisestä currytonnikalapiirakasta. Pohjassa oli tällä kertaa enemmän makua ja suutuntumaa.

Kruunupiirakalla juhlittiin SLY-ringin leivontakilpailun kakkossijaa. Kiitos kaikille suklaisia sydänleivoksia äänestäneille!

Tonnikalapiirakka 2.0

150 g margariinia
2 dl vehnäjauhoja
0,75 dl kauraleseitä
0,75 dl ruisjauhoja
loraus vettä

2 tlk tonnikalaa currykastikkeessa
3 kananmunaa
3 dl juustoraastetta
1,5 dl maustekurkkuviipaleita
noin 2 dl ruokakermaa
kunnon loraus sitruunamehua
valkopippuria, suolaa

Nypi taikinan aineet sekaisin. Anna levätä hetki jääkaapissa. Levitä voideltuun piirasvuokaan. Ota halutessasi erilleen pieni pala taikinaa koristeluun, kauli ja ota muotilla vaikkapa kruunu koristeeksi.

Silppua kurkkuviipaleet ja sekoita kaikki täytteen ainekset. Kaada vuokaan ja koristele.

Paista 225 asteessa noin puoli tuntia.

Ei kommentteja: