sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Adventti-illan tonnikalapiirakka

Tällaista herkkua syötiin meillä iltapalaksi. Maistui koko perheelle :)

Teen aika usein iltaruoaksi suolaisia piirakoita. Niihin on kätevä piilottaa purkinpohjia jääkaapista, kuten heräteostoksena hankitut ei-niin-herkulliset sitruunaoliivit. Kokeilin eka kertaa piirakassa Pirkan curry-maustettua tonnikalaa.


Yhdessä oliivissa oli vielä kanta jäljellä, se pääsi piirakkaa koristamaan :)

Perusohjeeni piirakkapohjaan:
100 g voita tai margariinia
2 dl vehnäjauhoja
loraus kylmää vettä

Nypi jauhot ja pehmeä margariini sekaisin, lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan levätä hetki jääkaapissa ja painele se sitten voidellun piirasvuoan pohjalle. Taikinamäärä on vähän hintsu. Jos tykkäät paksusta pohjasta tai vuoka on reilunkokoinen, ainemääriä kannattaa kasvattaa.

Tällä kertaa täytteeseen meni:
3 purkkia tonnikalaa currykastikkeessa
1 dl oliiveja sitruunatäytteellä
1,5 dl kevyt-ruokakermaa
2 munaa
3,5 dl Oltermanni-raastetta
suolaa ja valkopippuria

Hienonna oliivit ja pienennä suurimpia tonnikalanpaloja. Sekoita täytteen aineet ja kaada pohjan päälle vuokaan.

Paista 225 asteessa noin 30 minuuttia.



Huomioita reseptistä:
- Curry-tonnikala toimi todella mainiosti. Teen tätä varmasti toistekin.
- Oliiveja voisi olla vaikka tuplamäärä. Ne olivat kivoja sattumia.
- Juustoraastetta olisi riittänyt pienempikin määrä, ja esimerkiksi Emmental tai muu väkevämpi juusto sopisi toki paremmin.
- Ensi kerralla lisään täytteeseen lorauksen sitruunamehua tuomaan pirteyttä.
- Herkkua hyvän teen kanssa :)

Ei kommentteja: