keskiviikko 29. kesäkuuta 2011

Luumuomena

Pakastimen tyhjennystä ja vierasvaraa: pellillinen värikästä toscapiirakkaa.

Luumu-omenatosca (pellillinen)

4 munaa
2 dl ruokosokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
50 g margariinia sulatettuna

1 litra omena- ja luumulohkoja pakasteesta
1½ rkl perunajauhoa

100 g margariinia
100 g mantelilastuja
1½ dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
½ dl maitoa

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan vuorotellen maidon ja sulan rasvan kanssa. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle.

Sulata omena- ja luumulohkot (valuta pois irtoava neste). Sekoita hedelmien joukkoon perunajauho ja levitä ne taikinalevyn päälle. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Sulata toscaa varten margariini ja sekoita siihen mantelit ja muut aineet. Levitä puolikypsän piiraan päälle ja paista vielä 10 minuuttia. (Paistoajat arvioin vähän hatusta - Poika käänsi kesken kaiken uunin pois päältä...)

Ei kommentteja: