keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Silakkaa ja sitruunaa

Parin viime päivän piirakkasaldoa.

Päätimme kasvattaa lapsia kalansyönnin jalossa taidossa, ja valitsimme kalatiskiltä nipun kauniin kultaisia savusilakoita. Kokonainen kala lautasella ei kuitenkaan ollut suuri menestys lasten eikä aikuisten kohdalla, joten pilkoin loput kalat piiraaseen.

Tarkkaa ohjetta ei tullut laadittua, mutta pohjasta tuli maukas sillä tavoin että sinne tyhjensi pussillisen parsa-ranskankerma-perunamuusiaineksia, vähän tähän tapaan. Täytteeseen pilkoin kalan lisäksi ohuen purjon, jota keittelin hieman pehmeäksi ennen paistoa. Muuten mentiin perus-quiche-tyyliin.

"Ruotopiirakkaa" tai "pirjopiirasta" kuten tätä meillä nimitettiin. Upposi kuitenkin.

Viikonloppuna kesäloman alkamista ja Pojan kummitädin vierailua juhlistettiin sitruunamarenkitortulla Hellapoliisin reseptin mukaan.

Hyvää ja hienoa. Marenki olisi tosin ehkä kaivannut hetken kauemmin uunissa tai sitä olisi voinut olla ohuempi kerros. Menee toiseenkin kokeiluun.

Rehut kaakun päällä ovat viime vuonna kylvettyä, hyvin elinvoimaiseksi osoittautunutta sitruunamelissaa. Se onkin toistaiseksi ainoa mitä puutarhasta on tänä vuonna noukittu... eipä ole tullut edes salaatinsiemeniä upotettua multaan. Yllättävän koville ottaa olla ottamatta stressiä :)

Ei kommentteja: