maanantai 13. kesäkuuta 2011

Rahkaa ja raparperia

Pihan köyhähkö raparperisato päätyi murupeitteiseen kirpeänmakeaan piirakkaan.

Rahka-raparperipiirakka



4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
125 g margariinia sulatettuna

½ prk kermaviiliä (tai 1 dl piimää tai jugurttia)
½ muna

200 g rahkaa
1 muna
1 dl sokeria
1 sitruunan mehu

5 dl raparperinpaloja
1 dl hillosokeria
tilkka vettä

Nypi muruseoksen ainekset sekaisin. Siirrä puolet seoksesta toiseen kulhoon ja lisää siihen kermaviili ja muna. Sekoita tasaiseksi ja levitä piirakkavuoan pohjalle. (Tuplamäärä taikinaa riittää uunipellilliseen.)

Keitä raparperi vesitilkassa pehmeäksi. Lisää hillosokeri ja kiehauta. Levitä hieman jäähtynyt hilloke pohjataikinan päälle.

Sekoita rahkatäytteen aineet ja kaada hillokkeen päälle. Ripottele päällimmäiseksi muruseos ja paista uunissa noin 200 asteessa 25-30 minuuttia.

Käytin tässä kukka-reunavuokaa - vuoka pellille leivinpaperin päälle ja piirakka kasataan sinne sisälle. Täyte vähän vuoti reunan alta, mutta jähmettyi pian uunissa eikä levinnyt pitkin peltiä.

Yritys siirtää paistunut piiras alkuperäiseltä leivinpaperilta siistimmälle oli kuitenkin vähän liikaa, ja täytekerrokset romahtivat osin kasaan kun reuhdoin paperia pois kaakun alta. Ensi kerralla leikkelen möhjääntyneen leivinpaperin yksinkertaisesti reunoja pitkin pois.

Ei kommentteja: