lauantai 3. huhtikuuta 2010

Tahmea päivä :)

Maanantain juhlia varten sutattiin tänään oikein kunnolla lasten kanssa keittiössä sokerikuorrutteiden, elintarvikevärien ja kuorrutussuklaiden maailmassa.

Tässä ensimaistiaisia: Salaisen leivontaystävän lähettämällä ohjeella tehtyjä Bounty-palleroita sekä samassa paketissa tulleella muotilla tehtyjä konvehteja.

Bounty-pallerot

50 g voita (laitoin margariinia)
2 dl kermaa (laitoin kuohu-)
½ dl tomusokeria
½ dl siirappia
1 pss kookoshiutaleita (SLY-paketissa oli 100 g pussi, sen lisäksi holautin ehkä 50 g vanhasta paketista, jotta saisin jämäkämpää muotoiltavaa)
200 g suklaata (meillä meni enemmän, koska tein niin pieniä palleroita)
strösseliä

Mittaa voi, kerma, tomusokeri ja siirappi kattilaan. Keitä 5-8 minuuttia.
Lisää kookoshiutaleet. Jäähdytä seos ja muotoile siitä palleroita. Pidä palloja jääkaapissa ainakin tunnin (minä panin omani lopulta pakkaseen, jotta pysyisivät kasassa) ja kuorruta suklaalla. Kieritä strösseleissä (...mistä seurasi tahmea sotku, päädyin ripottelemaan koristeet :D).

Kookoskinuski oli herkkua, ja sitä tuli kookoshiutalelisäykseni johdosta niin hirmuinen määrä, että laitoin osan rasiassa pakkaseen odottelemaan tulevia tarpeita.

Valkosuklaakonvehdit

Valkosuklaata
Kuivattuja karpaloita
Maissihiutaleita
(tummempaa suklaata tai candy meltsejä)

Sulata (ja temperoi) valkosuklaa. Vuoraa sillä konvehtimuotit. Hienonna maissihiutaleita kevyesti. Pudota jokaiseen koloon yksi kuivattu karpalo sekä hieman maissihiutalemurskaa. Täytä muotit ja kopauttele kunnolla, jotta suklaa valuu maissihiutaleiden rakoihin. Jähmetä kylmässä ja kumoa pois muoteista. Koristele esimerkiksi sulatetulla suklaalla tai candy melts -napeilla.

Tarkempia (ja vähemmän sottaisia!) vaihekuvia suklaakonvehtien teosta on esimerkiksi Kermaruusu-blogissa sekä Kinuskikissalla.

Minä keskityn lopputuotteiden esittelyyn:

3 kommenttia:

Pahalapsi kirjoitti...

Moikka! Sie kyselit tuosta kääretorttupohjan ohjeesta miun blogissa.. Siinä kääretorttupohjassa ole mitään hämminkiä. =) Kaakaojauhoa tulee vähän reilun 1/3 ohjeen jauhomäärästä, eli tosi suklaisesta pohjasta on kyse. Loput 2/3 ovat siis peruna-ja vehnäjauhot. Suluissa olevat määrät pitävät kutakuinkin paikkansa, 1dl kaakaojauhetta painaa tosiaan vain noin 40g. :) Niin hassulta kuin se kuulostaakin.

Ihania herkkuja täällä blogissasi, nämä pallerot kuulostavat tälläisen kookos-addiktin unelmaherkuilta!

TaikaKokki kirjoitti...

Nam, mitä herkkuja! Ja ihana tuo kerrosvatisi. Sain hyvin saman olisen kerrosvadin anopiltani.

Viiriäinen kirjoitti...

TaikaKokki, Anopilta on minunkin vatini :-P

Insanity, työkaveri kehui palleroita vaatimattomasti "parhaiksi konvehdeiksi joita on ikinä syönyt".

Suuret kiitokset SLYlle reseptistä!!!