maanantai 12. heinäkuuta 2010

Ei voi mennä pieleen

Kasvimaa pukkaa nyt yrttiä urakalla. Varsinkin Keravan vankilan taimimyymälästä ostettu minttu on innostunut versomaan. Olenkin opetellut tuoreiden yrttien käyttöä ruoanlaitossa, ja syksyllä taitaa sitten olla kuivauskoulun aika.

Yrtti-pekonikääryleet

paketillinen naudan jauhelihaa
reilu kourallinen tuoreita yrttejä (tällä kertaa minttua, lipstikkaa, rucolaa sekä jotakin joka ainakin tuoksuu timjamilta kun sitä talloo)
kevätsipulin varsia
noin desi mustia oliiveja
valkosipulirouhetta (tai silputtuja kynsiä)
mustapippuria ja suolaa
keitetty peruna, kun nyt sattui olemaan
puolitoista pakettia pekonia :)

Saksi yrtit silpuksi, hienonna sipuli ja oliivit. Vaivaa mausteet jauhelihan joukkoon. (Muussaa joukkoon haarukalla peruna tai pari, jos sellaisia on jäänyt edelliseltä aterialta tähteeksi.)

Muotoile mureketaikinasta isoja lihapullia tai pieniä pihvejä. Kääri jokaisen ympärille pekonisuikale ja paista pannulla tai grillissä.

Huomioita reseptistä:
- Pekonia ja tuoreita yrttejä - takuuvarmasti hyvää.
- Yrttivalikoimaa voi tuunata tarjonnan mukaan. Persilja ja basilika jäivät vielä penkkiin kasvamaan.
- Tuoreiden yrttien lisäksi voi tietysti käyttää myös kuivattuja.
- Tomaattipyree voisi olla hyvä lisä taikinaan, samoin paprikajauhe.

Ei kommentteja: