sunnuntai 25. heinäkuuta 2010

Grilli-ilta

Vaikka säät olisivat suosineet kotipihalla kokkaamista enemmänkin, tiukka reissuaikataulu (ja alkukesän sietämättömät hyttysmäärät) ovat vähentäneet grillailun minimiin.

Nyt viikonloppuna kuitenkin laitoimme grillin tulille. Tarjolla possupihvejä, mozzarella-munakoisoja sekä uuniperunasalaattia.

Possupihvien marinadi
(noin kilolle lihaa)

1 plo Spice Up hunaja-inkivääri grillikastiketta
1 dl karviaishilloa
1 kesäsipuli pilkottuna


Mozzarella-munakoisot

1 munakoiso
2 palleroa mozzarellaa
basilikanlehtiä
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä

Leikkaa munakoiso paksuhkoiksi viipaleiksi. Ripottele niille suolaa ja anna maustua viitisentoista minuuttia. Pyyhi pinnalle noussut neste talouspaperilla. Viipaloi mozzarella. Laita munakoisoviipaleen päälle mozzarellapala ja 1-2 lehteä basilikaa. Aseta päälle toinen suunnilleen samankokoinen munakoisonpala. Ripottele päälle suolaa ja pippuria. Sipaise oliiviöljyllä ja grillaa, kunnes munakoiso on pehmennyt.


Uuniperunasalaatti

uusia perunoita (noin 500 g)
öljyä (tai juoksevaa margariinia)
suolaa
mustapippuria
2 kesäsipulia (tai iso punasipuli)
3 valkosipulinkynttä
1 rkl sokeria
1 rkl saksanpähkinäetikkaa (tai vaaleaa balsamicoa)
1 prk fetakuutioita
1 tlk kermaviiliä
½-1 pkt omena-piparjuurituorejuustoa

Pese perunat huolellisesti ja paloittele veneiksi. Kaada päälle öljyä ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Paista lohkoja uunissa 200 asteessa reilut puoli tuntia.
Kun perunat ovat uunissa, pilko sipulit ja valkosipuli isoon kulhoon. Lisää sokeri ja etikka sekä ripaus suolaa, ja anna marinoitua perunoiden paistumisen ajan.

Ota kypsät perunat uunista ja kaada ne sipuleiden joukkoon. Sekoita. Yhdistä kastiketta varten kermaviili ja notkistettu tuorejuusto. Lisää ennen tarjoilua fetakuutiot salaatin joukkoon ja tarjoa lämpimänä.

Ohje muokattu RuokaPirkka-lehden mainoksesta (alkuperäiset aineet suluissa).

Jälkiruoassa hyödynnettiin lähikaupan marjatiskin valikoimaa...

Marinoidut marjat ja vaniljavaahto (6 annosta)

n. 2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
n. 2 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 limen mehu
2,5 tl liivatejauhetta
sokeria

tuoreita marjoja (mansikoita, vadelmia, karhunvatukoita)
hedelmärommia tai likööriä

Vaahdota kerma ja vaniljakastike. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Kuumenna limemehu ja liuota siihen liivatejauhe. Vatkaa tasaisena nauhana kermaseokseen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria. Lusikoi annosmaljoihin tai laseihin, jätä päälle tilaa marjoille. Anna hyytyä muutaman tunnin ajan kylmässä.

Puhdista marjat ja paloittele ne tarvittaessa. Sekoita joukkoon alkoholi ja anna marinoitua pari tuntia. Nostele marjoja ja lientä hyytyneen vaniljavaahdon päälle.

Ei kommentteja: