tiistai 1. helmikuuta 2011

Ei-kuvauksellista keittoa

Ei tämmöisestä sopasta kyllä saa edustavaa kuvaa... Mutta maku oli kyllä hyvinkin julkaisukelpoinen.

Keiton kokonaisuus muotoutui useiden nettilähteiden ja kaappien sisällön (ei sipulia, mutta paljon purjoa) pohjalta. Reseptiä voi muokata aika surutta: suikaloida joukkoon porkkanaa tai vaikka perunaa, käyttää tuoreita yrttejä, vaihtaa purjon punasipuliin, heittää joukkoon pussillisen pakaste-wokvihanneksia... Herkullisinta tulisi varmasti niin, että aloittaisi käristämällä pannulla tuoretta chiliä, inkivääriä ja currya. Nyt kaipasin yhden astian ruokaa, tämä tuli tällä keinoin nopsasti valmiiksi, ja oli helppoa hyvää.

Kana-kookoskeitto purjolla

1 tölkki kookosmaitoa (semmoinen isompi)
5 dl vettä
1 kanaliemikuutio
inkivääriä (mieluiten tuoretta, mutta nyt laitoin jauhetta)
reilusti currya
loraus sitruunamehua
suolaa
sokeria
500 g maustamattomia broilerkuutioita
lähes kokonainen purjo viipaleina
1 tölkki ananasmurskaa
reilu 1 rkl minttu-korianteri-chutneyta
noin 1 rkl sweet chili -kastiketta
(pari tl maissitärkkelystä)
1 pkt nuudeleita

Kuumenna kattilassa vesi ja kookosmaito, lisää kanaliemikuutio, inkivääri ja curry sekä sitruunamehu. Mausta suolalla ja ripauksella sokeria. Tiputtele broilersuikaleet kiehuvaan liemeen ja anna kypsyä muutama minuutti. Lisää purjoviipaleet ja ananasmurska. Mausta chutneylla ja chilillä maun mukaan.

Jos haluat paksumman liemen, sekoita maissitärkkelystä vesitilkkaan, kaada keiton joukkoon ja anna pulpahtaa. Ota kattila pois levyltä ja murenna joukkoon nuudelit, ne kypsyvät pöytää kattaessa.

Ei kommentteja: