lauantai 29. lokakuuta 2011

Hyytäviä herkkuja

Tämänvuotisissa halloween-bileissä iskettiin hampaat aivoihin. Idea ja kuorrutteen resepti Not So Humble Pie -blogista, kurpitsamuffinit Herkkusuun lautaselta.



Kurpitsamuffinit

200 g margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
4½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
½ tl suolaa
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl muskottia
1 dl paahdettuja kurpitsansiemeniä
1½ dl maitoa
1½ dl kurpitsasosetta

Vaahdota rasva ja sokeri, lisää munat yksitellen. Sekoita keskenään kuivat aineet (myös kurpitsansiemenet) sekä toisessa kulhossa maito ja kurpitsasose. Lisää jauho- ja kurpitsaseosta vuorotellen taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Annostele muffinivuokiin ja paista 225 asteessa 15-20 minuuttia.


Marenki-voikreemi

3 munanvalkuaista
1½ dl sokeria
200 g margariinia

Laita metallikulho vesihauteeseen kattilan päälle. Mittaa kulhoon munanvalkuaiset ja sokeri. Lämmitä sekoittaen, kunnes sokeri on sulanut. Nosta pois kuumasta ja vaahdota pehmeäksi marengiksi. Anna jäähtyä. Vatkaa margariini joukkoon vähän kerrallaan. Aluksi seos vaikuttaa juoksettuneelta ja rakeiselta, mutta kun jatkat vatkaamista, siitä tulee sileää ja kiiltävää.

Pursota muffinien päälle kreemiaivot - tee ensin kaksi D:n muotoista reunusta ja pursota ne täyteen aivokiemuroita.


Huomioita reseptistä:
- Perusmuffinin ohje on toimiva, joskin kurpitsansiemenet jätän ensi kerralla pois.
- Aivoja oli hauska pursotella.
- Kreemi on kaunista ja pysyy hienosti muodossaan, mutta maku on kyllä suomalaiseen kermavaahtoon tottuneeseen suuhun tosi rasvainen.



Aivomuffinien lisäksi herkuteltiin
- suolisalaatilla (punaiseksi värjätyssä vedessä keitettyä spagettia + muita salaattiaineksia)
- lohikäärmeen suomuilla ja taikasormuksilla (sipsejä)
- kummituskekseillä valmiista murotaikinasta
- jätskihirviöillä, joita lapset itse taiteilivat jäätelöpalloista ja karkista.

Ei kommentteja: