sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Maailman paras ensimmäinen päivä

Uudenvuoden aamuna herättiin ihanaan auringonpaisteeseen ja pakkaseen, joka väritti tienoon valkoiseksi vaikka lunta ei edelleenkään näy.


Talvipäivän pituudesta kertoo jotain se, että kun lasten kanssa ehdittiin herättyämme eväsretkelle, niin aurinko heitti jo pitkiä varjoja...



Eväänä joulun porkkanalaatikosta kierrätettyjä piirakoita, keksejä sekä tietenkin lämmintä kaakaota.


Piirakat tehtiin valmiista pakaste-ruistaikinasta. Helppoa ja hyvää.
Keksiresepti on peräisin joulupukin tuomasta Ingrid Wikholmin cookie-kirjasta.


Suklaa-kahvicookiet
Noin 30 keskikokoista pikkuleipää

200 g huoneenlämpöistä voita
2 dl tomusokeria
2 dl raakasokeria (käytettiin yhteensä tämä määrä ruokokidesokeria, fariinia ja tavallista)
2 kananmunaa
6 dl venhäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 tl pikakahvijauhetta
150 g raastettua, kahvilla maustettua tummaa suklaata (ei ollut maustettua, käytettiin tavallista tummaa)

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaahdota voi ja sokerit. Lisää kananmunat yksi kerrallaan välillä sekoittaen. Yhdistä leivinjauhe ja suola vehnäjauhoihin, ja lisää seos taikinaan. Lisää lopuksi pikakahvijauhe ja suklaaraaste. Pyöritä taikinasta palloja leivinpaperilla päällystetyille pelleille. Kypsennä pikkuleipiä 10-12 minuuttia.

Huomioita reseptistä:
- Toimii, ja on helposti muunneltavissa
- Miten hirmuisen suurista taikinapalleroista tehdään "keskikokoiset" cookiet? Tein mielestäni ihan reilun kokoisia ja näitä tuli kolme pellillistä...

Ei kommentteja: