Ulkomaisia leivontablogeja seuraava ei voi välttyä siltä tiedolta, että Suomeen on rantautumassa jälleen uusi tuontijuhlapäivä. Viiriäinen on eturintamassa juhlistamassa pyhän Patrickin päivää.
Käsitykseni mukaan juhlintaan kuuluvat kolmiapilat, irlantilaisten suuteleminen, leprechaun-taruhahmot sateenkaarineen ja kultapatoineen, oluen yletön juominen sekä ylipäänsä kaikki vihreä.
Esimerkiksi muffinit. Makuna raikas päärynä, päällä sokerista vaahtokarkkitahnaa ja koristeena niin vihreää kuin vähän leprechauninkultaa.
...eikä se vihreä tietenkään siihen jäänyt :)
Päärynämuffinit
reilu 100 g margariinia
1½ dl sokeria
1½ kananmunaa
2½ dl vehnäjauhoja
3/4 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3/4 dl maustamatonta jogurttia
2 pienehköä ylikypsää päärynää
(1 tl vihreää Wiltonin pastaväriä)
kuorrutus:
reilu 1 dl marshmallow fluffia
1 valkuainen
reilu 1 dl sokeria
loraus vettä
ripaus suolaa
loraus sitruunamehua (tai etikkaa)
Kuori ja raasta päärynät. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan vuorotellen jauhoseosta ja jugurttia. Lisää lopuksi päärynäraaste (ja väri, se kannattaa liuottaa päärynäraasteeseen ensin - muuten sekoittaminen on työlästä).
Annostele muffinivuokiin. Paista 200 asteessa reilut 20 minuuttia ja anna jäähtyä.
Yhdistä kuorrutuksen aineet sitruunamehua lukuunottamatta kulhossa ja vatkaa vesihauteen päällä ilmavaksi. Ota pois veden päältä ja jatka vatkaamista kunnes kuorrute jähmettyy - lisää loppuvaiheessa sitruunamehu. Levitä jäähtyneiden muffinien päälle.
Huomioita reseptistä:
- herkullisia, hyvä tapa tuhota pöydälle unohtuneet päärynät.
- kuorrutteesta en saanut pursotettavaa, ja se levisi tasaiseksi muffinin päälle mutta jähmettyi sitten eikä valunut.
1 kommentti:
Tökkään sinua tunnustuksella!
Lähetä kommentti