tiistai 24. heinäkuuta 2012

Sieniä metsässä

Metsästä haettiin mustikoita, mutta sinne vietiin sieniä.

Pienet piiraat kulkivat kätevästi eväsrasiassa ja maistuivat sammalmättäällä mainioilta. Kotioloissa lusikoin päälle vielä vähäsen hillottuja suppilovahveroita, slurp.

Pienet sienipiiraat (12 kpl)



2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl ruisjauhoja
½ tl suolaa
150 g voita tai margariinia
½ dl vettä

pakasterasiallinen sieniä
sipuli
suolaa, valkopippuria, yrttejä
2,5 dl kermaa
3 munaa
pari kourallista juustoraastetta

Sekoita taikinan ainekset ja anna jähmettyä jääkaapissa. Pyöritä palleroiksi ja painele hyvin voideltujen muffinipellin syvennysten pohjalle, säästä vähän taikinaa koristeluun. Ruskista pannulla sieniä ja sipulia, mausta. Lusikoi sieni-sipuliseosta kuppien pohjalle. Sekoita keskenään kerma, munat ja juustoraaste ja täytä kupit. Kauli lopputaikina levyksi ja ota muotilla vaikkapa sienikuvioita koristeeksi. Paista 200 asteessa ehkä noin 20 minuuttia.

Muuten reseptissä ei ollut vikaa, mutta pohjataikina oli kovin murenevaista. Pelkällä vehnäjauholla tämä ongelma lienee vähäisempi.

Ei kommentteja: