torstai 5. heinäkuuta 2012

Työ ja huvi puutarhassa

Puutarhajuttuja onkin kertynyt tänne aika vähän - no tässä yksi. Tänään hikoilin laiminlyötyjen herukkapensaiden parissa.

Tästä olisi kyllä pitänyt ottaa ennen-kuva... No, kuvittele rinne täynnä miehenkorkuista pihlaja-angervoa, vuohenputkea ja nokkosta. Tarkkaan katsoen ehkä näkisi siellä seassa jonkun valoa kohti kurottelevan herukkapensaan oksan.


Nyt näkyy vähän enemmän. Silppuri, oksasakset ja paksut hanskat kaverina sukelsin sekaan ja kaivoin pensaat esille. Lannoitin, leikkelin juurimatosta suojamatot pensaille ja rakensin lopuksi tuet rautalanka-aidasta, joka projektin aikana löytyi pihlaja-angervopuskan seasta. Vielä homma on sen verran kesken, että valkoisen maton peitoksi pitäisi surauttaa silppurilla oksahaketta.


Mutta tämänkin työrupeaman kunniaksi jo sopii hörppiä herkkujuomaa ilta-auringossa. Hedelmistä, sokerista ja jaloviinasta keitetty pohja - ja siitä käden käänteessä lasillinen sangriaa.

Sangria

2½ dl sokeria
2 dl vettä
1 kanelitanko
muutama hedelmä (appelsiinia, nektariinia, sitruunaa)
1 dl jaloviinaa, konjakkia tms.

tarjoiluun: 1 plo punaviiniä ja 1½ l vichyä - tai laseittain

Kiehauta kattilassa sokeri, vesi ja kanelitanko. Pese ja viipaloi hedelmät ja nosta liemen joukkoon. Anna jäähtyä. Lisää alkoholi ja kaada purkkiin odottamaan sopivaa tarjoiluhetkeä. Lisää punaviini ja vichy juuri ennen tarjoilua.


Ei kommentteja: