maanantai 25. huhtikuuta 2011

Pääsiäistä ja vappua

Pääsiäiskoristelut kotona jäivät varsin pienimuotoisiksi - eipä niitä kukaan olisi ollut katsomassakaan, kun päivät kuluivat pihalla auringosta nauttiessa.

Poika sentään oli taiteillut pöytään tipuja ja kauniin liinan.

Vappu kurkistelee jo kalenterin sivulta, joten laitoin tulemaan pienen satsin simaa. Viimevuotisen inkiväärisiman inkiväärinmaku jäi lopulta aika hennoksi, joten tänä vuonna höystin 2 litran simakattilallisen varsin reilulla määrällä mintunlehtiä :)

Minttusima

2 l vettä
200 g fariinisokeria
vajaa 100 g sokeria
reilu 100 g ruokokidesokeria (kun valkoinen loppui)
½ sitruunaa
2 pakasterasiallista mintun lehtiä (reilu 2 dl?)
½ maustemitallista kuivahiivaa
pulloihin rusinoita

Kuumenna puolet vedestä kiehuvaksi ja kaada sokerien päälle, hämmennä kunnes sokeri on liuennut. Lisää sitruunan mehu ja kuori isoina suikaleina, sekä mintun lehdet. Lisää loput vedestä. Tarkista että lämpö on 40-44 astetta ja ripottele päälle kuivahiiva. Jätä huoneenlämpöön vuorokaudeksi.

Siivilöi pulloihin, lisää muutama rusina ja nosta suljetut pullot kylmään. Odota vappua.

Ei kommentteja: