tiistai 5. huhtikuuta 2011

Suklaa, choklad, chocolate

Pojan alkuperäinen toive oli tarjota synttäreillään kuivakakkua, mutta ajatus jalostui muffineiksi. Ne paistettiin jalkapalloaiheisissa vuoissa ja kuorrutettiin valkoisiksi - kumpaakaan näistä seikoista ei ehkä voi päätellä kuvasta, joka napattiin kiireesti ennen kuin viimeinen muffari katosi kokonaan vieraiden suihin :)

Pohjareseptinä oli Kinuskikissan mehevät kardemummamuffinssit, mutta kardemumman sijaan taikinaan rouhittiin reilusti suklaata: tummaa, valkoista ja dajm-rakeilla varustettua maitosuklaata.

Kuorrutteen halusin vitivalkoiseksi, joten korvasin osan margariinista kookosrasvalla. Muuten hieno ajatus, mutta kookosrasvan vispaaminen sileäksi vaatikin aika perusteellista työtä... Jos on aikaa, kannattaisi varmasti aloittaa kreemin teko sulattamalla ja jäähdyttämällä kookosrasva.

Kolmen suklaan muffinit

150 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 ½ dl ruokakermaa
yhteensä noin 2 dl suklaarouhetta (tummaa, valkoista, maitosuklaata)

Kuorrutus
75 g margariinia
75 g kookosrasvaa
4 dl tomusokeria
100 g tuorejuustoa
sitruunamehua

Vaahdota taikinaan margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet (myös suklaarouhe) ja lisää taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Lusikoi vuokiin ja paista 225 asteessa 12-15 minuuttia.

Pehmennä kuorrutuskreemiä varten rasva ja sekoita joukkoon tomusokeri. Vatkaa kuohkeaksi ja lisää lopuksi tuorejuusto. Mausta sitruunamehulla ja levitä jäähtyneiden muffinien päälle. Koristele.

Ei kommentteja: