sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Villaista väkeä

Äitienpäivälahjaksi toivoin koko perheen reissua Kaapelitehtaalle Kierrätystehdas-tapahtumaan.

Myynnissä oli taas vaikka miten paljon hienoja kierrätyskäsitöitä: rannekkeita vetoketjuista, kaulakoruja silmälasin linsseistä, korvakoruja palmikoiduista sähköjohdon pätkistä, viinilaseja pullon suuosista... Mitään muuta kuin ideoita ei kuitenkaan tullut hankittua - vaikka oikeastaan pitäisi tukea käsityöläisiä.

Myyntitiskien lisäksi oli mahdollisuus ihailla Helsingin työväenopistossa tehtyjä upeita Itämeri-aiheisia minitekstiilejä: kirjonta- ja tilkkutöitä, applikaatioita, huovutusta... Ei tullut otettua kuvia, harmi homma.

Mutta ei kotiin sentään tyhjin käsin kotiin tultu - päin vastoin. UFFin työpajassa tehtiin villasukista ja tilkuista sielukkaita käsinukkeja. Näistä tuli heti oikein rakkaita.

Tytön pupu

Pojan koira

ja oma aasini.

Ilmaistorilta nappasin mukaan kirjoneuletta: Pojalle pipo sekä hienokuvioinen villapusero, joka pääsee kohta pesukoneeseen ja sitten kukkaroiksi tai saa nähdä mitä siitä tuleekaan.

Tämmöinen 70-luvun luomus torvihihoineen tuli myös pelastettua mukaan, vaikka ei ehkä olekaan mitään toivoa että mekko ikinä päälle mahtuisi.

Ei kommentteja: