torstai 6. lokakuuta 2011

Suklaaporkkana

Käytiin purkutalkoissa Omenamäellä, ja viemisiksi leivoin porkkanakakun herkullisilla höysteillä. Taikina tässä oli niin käsittämättömän herkullista, että polvet nuokahti alta maistellessa, eikä valmis tuotoskaan pahasti kalvennut :)

Herkkuporkkanakakku

3 porkkanaa
1,5 dl ruokosokeria
2 dl öljyä
2 munaa
½ levyä valkosuklaata
vastaava määrä maapähkinävoi-candy meltsejä
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
kanelia

Kuori porkkanat ja raasta hienoksi. Sulata suklaa ja candy melts-napit ja nosta jäähtymään.
Vatkaa kulhossa sekaisin öljy, sokeri ja munat. Sekoita kuivat aineet ja sekoita taikinaan. Lisää porkkanaraaste ja suklaasula.

Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.

1 kommentti:

Anna kirjoitti...

Omenamäki kiittää herkusta, joka tuli syötyä viimeistä murua myöten :)