Appelsiinileivonta jatkuu. "Tiikerikakkua ei kun muffinsseja ei kun maustekakkua" -neuvotteluissa päädyttiin lopulta tällaiseen hybriditulokseen.
Appelsiini-tiikerimuffinit
3 munaa
1½ dl sokeria
reilu 100 g margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1 appelsiinin mehu ja kuori raastettuna
1 tl pomeranssinkuorta
½ tl inkivääriä
vajaa ½ dl kylmää kahvia
reilu rkl kaakaojauhetta
1 tl kanelia
1 tl neilikkaa
Vaahdota munat ja sokeri, sulata margariini ja sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Kääntele muna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhoja ja margariinia.
Erota taikinasta 1/3 eri kulhoon. Sekoita suurempaan taikinanosaan appelsiinin mehu ja kuoriraaste, pomeranssi ja inkivääri. Lisää jauhoja tarvittaessa. Siivilöi toiseen taikinaan kaakaojauhe ja lisää kahvi, kaneli ja neilikka.
Lusikoi taikinat kerroksittain muffinipellin koloihin ja paista noin 180 asteessa 20 minuuttia.
Huomioita reseptistä:
- Ensi kerralla vähemmän appelsiinia ja enemmän kaakaota. Nyt appelsiinitaikinassa oli vahvempi maku ja sitä oli myös selvästi enemmän, jolloin toinen taikina jäi varjoon.
- Kaneli ja neilikka eivät maistuneet juuri ollenkaan, ne kannattanee jättää pois.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti