sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Banaanista beignettiä

Vappumunkit tarjoiltiin rennosti ämpäristä. Tai oikeastaan nämä eivät ole munkkeja vaan "beignettejä" - onkohan tuolle joku suomenkielinen nimi?

Tämä on ensimmäinen pinterestin kautta löytämäni resepti (täällä alkuperäinen). Pinterestin ideana on merkata muistiin kaikenlaisia kivoja kuvajuttuja ja jakaa niitä seuraajille - tervetuloa kurkkimaan!


Banaani-kookos-beignetit



2½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 tl kanelia
vajaa 1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
vajaa 2 dl kookoshiutaleita
1 muna
1 dl maitoa
1 dl muusattua banaania
2 rkl öljyä

paistorasvaa (öljyä tai kookosrasvaa)
1 dl tomusokeria

Sekoita kulhossa kuivat aineet, myös sokeri. Muusaa banaani ja sekoita siihen muna, maito ja öljy. Anna taikinan seistä vähintään 10 minuuttia. Kuumenna rasva kattilassa paistolämpöiseksi ja tiputtele taikinaa kahdella lusikalla paistumaan. Paista noin 15 sekuntia kummaltakin puolelta, kunnes pallerot ovat kauniin ruskeita. Anna jäähtyä paperin päällä ja kierittele tomusokerissa (tai kaneli-sokeriseoksessa).

Palleroita dippailtiin dulce de lecheen eli kinuskiksi keitettyyn kondensoituun maitoon, keittoaika parisen tuntia ja vasta jäähtynyt purkki auki ja pöytään.


Huomioita reseptistä:
- kiva, vähän helpotettu munkkiresepti
- banaani ja kookos maistuivat hyvin
- aika raskaita ja rasvaisen oloisia olivat kyllä

Ei kommentteja: