torstai 24. heinäkuuta 2014

Kultasynttärit

Amerikanserkkumme tiesivät kertoa, että kun synttäreillä täytettävä vuosimäärä on sama kuin syntymäpäivän päivämäärä, niin silloin vietetään kultasynttäreitä.

Tytön Golden Birthday oli tänä vuonna, kun perjantaina 13. päivä syntynyt onnentyttö täytti 13 vuotta.

Sukulaisten kesken synttäreitä vietettiin pihaolympialaisten merkeissä. Juuri ennen juhlia päälle iskenyt ukkoskuuro esti viettämästä koko juhlia ulkona, joten herkut nautittiin sisätiloissa. Onneksi piha kuivui kuitenkin sen verran, että mölkkyä ei tarvinnut heittää olohuoneessa.

Synttärivieraille tarjottiin

voileipäkakkua kinkku-pekonitäytteellä (ruiskukista tuli kiva väripilkku koristeluun)

parmesankeksejä (jotka pysyivät koossa vain jääkaappikylminä)

suklaadippiä (suklaaganachea jatkettuna lorauksella maitoa)

mokkamacaronseja (hyviä! resepti Herkkusuu.fi)

sekä elämäni ensimmäistä kerroskakkua (takana pilkistää perunajauhoilla leivottu gluteeniton versio)

Pohjakerros oli neljän munan pohja, päälle paistettiin sydänvuoassa kolmen munan versio. Uuni ei jaksanut kerralla paistaa kaikkia pohjia - gluteeniton sekä iso pohja onnistuivat upeasti, mutta sydänvuoasta putkahti likilaskuinen lätty. Onneksi siitä sai leikattua pienen pyöreän palan ja reunoista kasattua toisen kerroksen.

Täytteenä oli toisessa välissä lemon curdia, mansikkaviipaleita ja rahkakermaa sekä toisessa välissä mansikka-raparperihilloa sekä diplomaattikreemiä. Täytteet olivat niin herkullisia että kulhoa nuollessa nauratti ääneen.

Koristelusuunnitelma meni ukkosen takia uusiksi. Reunoille oli tarkoitus pursottaa kermaa, mutta vatkatessa tuntui, että kerma vain vajoaa kasaan... Onneksi oli tullut hankittua vahingossa vähän liikaa sokerimassaa, joten siitä kaulittiin sitten hätävarareunukset kakun ympärille. Ei yhtä hyvää kuin kerma, mutta ainakin pysyi kasassa. Somisteena vielä Tytön itse tekemät sokerimassakukat ja -perhoset sekä nippu sitruunamelissan ja mintun lehtiä pihalta.

Niin ja ne olympialaiset? Voittajiksi selvisi tiukan taistelun jälkseen syntymäpäiväsankari-Tytön ja Kummitytön muodostama joukkue - siis kaksi 13-vuotiasta!

1 kommentti:

Kultakutri kirjoitti...

Toinen toistaan herkullisempia leipomuksia! :) Mä tein sun ohjeella lakritsitäytteen lasten synttärikakkuun ja se onnistu hienosti! Tosi hyvä ohje! Laitoin omasta blogistani linkin sun sivuille, että muutkin löytää tän herkun! :)