Jos edellisissä muffinsseissa uumoiltiin ennenaikaista kevättä, niin nyt mentiin vielä pidemmälle :D
Ystävän kolmikymppisiä juhlittiin kesä-teemalla, ja leivoin viemisiksi tropiikin makuja. Resepti on muunnelma Marien ananas-kookosmuffineista. Tuplasin ohjeen - tästä määrästä riittää kotiin ja pakkaseenkin.
Nesteeksi lorautin jääkaapista löytynyttä, makuihin passelisti sopivaa smoothieta. Kermakin varmasti käy, tai ananasmehu. Näihin sopivat myös hienosti Salaisen Leivontaystävän punakuvioiset muffinivuoat :)
Pina colada -muffinssit (noin 35 kpl)
250 g margariinia
6 munaa
3 dl sokeria
8 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl kookoshiutaleita
2 prk ananasmurskaa
0,5 dl tummaa rommia
1,5 dl ananas-banaani-kookos smoothieta (Froosh)
rommia
smoothieta
tomusokeria
keltaista elintarvikeväriä
kookoshiutaleita
coctail-kirsikoita
appelsiinia
Sulata margariini ja jätä jäähtymään.
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kookoshiutaleet. Yhdistä toisessa kulhossa ananasmurska (liemineen), rommi ja Frooshie.
Kääntele muna-sokerivaahdon joukkoon rasvasula ja sen jälkeen vuorotellen jauho- ja ananasseosta pienissä erissä.
Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa noin 20 min.
Sekoita jähmeähkö kuorrute rommista, smoothiesta ja tomusokerista. Värjää keltaisemmaksi elintarvikevärillä. Kasta jäähtyneet muffinssit kuorrutteeseen. Koristele kookoshiutaleilla, appelsiinipaloilla ja coctail-kirsikoilla.
1 kommentti:
Nams :b Ehkä pakko kokeilla!
Lähetä kommentti