maanantai 28. maaliskuuta 2011

Gnocchi-kokki

Päätin selvitä sunnuntaista helpolla ja kokata valmisruokaa - ja hetken päästä löysin itseni pyörittelemästä elämäni ensimmäistä gnocchi-taikinaa... Mutta tämä oli kivaa. Taikina oli pehmoista ja lämpöistä, ja kun lapsetkin innostuivat "punasolujen" pyörittelystä, niin ei siinä kauan nokka tuhissut.

Gnocchi

500 g perunoita (mielellään jauhoisia)
suolaa, valkopippuria
½ munaa (riko mukiin, vispaa haarukalla sekaisin, lorauta puolet taikinaan)
n. 300 g vehnäjauhoja (durum olisi parasta, meikä käytti leivontakarkeaa)

Keitä perunat kuorineen kypsiksi. Kuori ne kuumina ja muusaa survimella. Sekoita soseen joukkoon suolaa ja pippuria sekä puolikas kananmuna. Lisää noin puolet jauhoista ja sekoita tasaiseksi.

Kumoa loput jauhot keoksi pöydälle ja perunaseos päälle. Vaivaa joustavaksi taikinaksi.

Pyörittele sormenpaksuisiksi tangoiksi, leikkaa ne palasiksi ja muotoile pyöreähköiksi. Nosta jauhotetulle lautaselle tai tarjottimelle odottelemaan, valmista sillä aikaa haluamasi kastike.

Kuumenna reilu määrä vettä kiehuvaksi ja mausta suolalla. Tiputtele gnocchit kattilaan ja keitä pari minuuttia, kunnes ne nousevat pintaan. Nostele reikäkauhalla suoraan lautaselle tai valmiin kastikkeen joukkoon.

Nämä saivat ylleen oliiviöljyä, savulohta ja jauhettuja yrttejä. Maukasta, mutta jokseenkin raskasta.

Ei kommentteja: