lauantai 5. maaliskuuta 2011

Pullapäivä ja kerrassaan mainio broilerkastike

Lapset saivat seurakseen yökylään naapurin tytön. Kolmistaan sujui pullataikinan vaivaus

ja rullaus

ja pyörittely

ja kauliminen

näin hienoin tuloksin: pikkupullia, voisilmäpullia, pitko sekä rullapullia kaneli- ja kaakaotäytteellä.

Pullaherkuttelua ennen syötiin yllättävän herkulliseksi osoittautunutta broilerkastiketta. Vaikka siitä ei kuvia olekaan, niin tässä ainakin resepti:

Omena-kookos-broilerkastike


pätkä tuoretta inkivääriä raastettuna
noin 1 tl valkosipulirouhetta
loraus oliiviöljyä
2 rasiaa broilerin fileesuikaleita pehmeässä pippurimarinadissa
1 pakasterasiallinen sileää omenasosetta
3 dl vettä ja 1 dl kookosjauhetta, tai vastaava määrä kookosmaitoa
½ purjoa

Kääntele pannulla öljyssä inkivääriä ja valkosipulia hetken aikaa. Lisää broilersuikaleet ja ruskista. Lisää omenasose, vesi ja kookosjauhe sekä hetken keittelyn jälkeen purjo suikaloituna. Hauduttele hiljalleen, kunnes purjo on kypsää.

Tarkista maku - itse totesin, että inkivääri ja broilerin pippurimarinadi toivat ihan tarpeeksi tulisuutta, eikä soosi tarvinnut edes suolaa. Omppu ja kookos taittoivat kivasti pippurimarinadia, joka tavallisella ruokakermakastikkeella on vähän tunkkainen.

Ei kommentteja: