maanantai 22. elokuuta 2011

Merirosvoja! osa 2

Tyttö ei tahtonut näihinkään juhliinsa täytekakkua, vaan merirosvot mussuttivat muffineja. Leipomuksia puuhattiin yhdessä lasten kanssa, kuten yleensä.

Resepti näihin oli aikamoisen improvisaation takana, kun kesken leipomisen huomattiin että kaakaojauhe on lopussa. Raivokkaan googlaamisen jälkeen löytyi resepti (no eipä löydy enää) johon tuli sulatettua suklaata ja maitorahkaa. Kaapista löytyi suklaata ja kermaviiliä, eikös se ole sama? Ja ohops, leivinjauhekin vähissä, no jatketaan soodalla. Muffinit kruunattiin jokainen omalla palalla valkosuklaata ja lykättiin uuniin, hyvin tuloksin.

Ja sitten kuorruttamaan. Vaniljakreemiä ja kermavaahtoa - ei kun hupsis, kerma onkin pilalla. Eikä kauppaan enää ehdi. Hmm, vaniljakreemiä ja... tomusokerikreemiä? Ja vähän sulatettua valkosuklaata? Jees. Sininen väri tosin sai kuorrutteen hieman juoksettumaan, mutta hyvää se oli silti.

Merimuffinit koristeltiin itsepiirretyillä lipuilla, inspiraatio saatu täältä.

Näissä oli mustaa sokerimassaa ja valkosuklaa-pääkallot

ja näissä tuubikuorrutetta sekä massakolikoita.

Palmusaaret siveltiin värjäämättömällä kuorrutteella, kieriteltiin keksimuruissa ja kruunattiin palmulla: värjäsin vaahtokarkkimassaa vihreäksi, otin kukkamuotilla lehtiruusukkeita ja painelin haarukanpiikillä koristeet, ja nostin kuivumaan munakuppiin. Valmiit palmunlehvät liimasin tuubikuorrutteella suklaatikun puolikkaaseen.

Muffinien lisäksi popsittiin rukiisia laivakorppuja

sekä herkkutikkuja (miekanmuotoisia coctail-tikkuja ei valitettavasti löytynyt) ja suolakaloja.

Juomana oli vaaleaa ja tummaa rommia (sprite ja cola) sekä punaviiniä (jackfruit-jaffa). Kotitekoisesta mehusta värjätyt timattijääpalat värjäsivät niin juoman kuin herkuttelijoiden kielenkin.

Ei kommentteja: