Onpas kiva kun lapsetkin ovat oppineet tykkäämään raparperipiirakasta - siis ilman että nyppivät raparperit pois.
Ja
vielä kivempaa kun löytyy tämmöinen äärimmäisen hyvä piirasohje -
helppo muistaa, helppo tehdä ja varsinkin helppo pistellä porukalla
poskeen. Lähde: Rouva Hyrskyn Myrskyn ja Raparperipiirakka IV
Superhelppo ja superherkullinen raparperipiirakka
1 muna
1 dl sokeria
1 dl öljyä
1 dl kermaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
5 pienehköä raparperinvartta
Sekoita
muna ja sokeri, ei tarvitse vatkata. Lisää öljy, kerma ja lopuksi
kuivat aineet. Kaada voideltuun vuokaan. Ripottele päälle kuoritut ja
pätkityt raparperit (tai omenat, tai vaikka herukat?). Paista 200
asteessa 20 minuuttia.
Rouva Hyrskyn Myrskyn toteaa
reseptin koon pienehköksi; meillä se oli juuri sopiva tuohon pienimpään
piirasvuokaan (pohjan halkaisija 22 cm).
Eli siis täydellinen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti