tiistai 5. kesäkuuta 2012

Helppoa kuin piirakka

Onpas kiva kun lapsetkin ovat oppineet tykkäämään raparperipiirakasta - siis ilman että nyppivät raparperit pois.


Ja vielä kivempaa kun löytyy tämmöinen äärimmäisen hyvä piirasohje - helppo muistaa, helppo tehdä ja varsinkin helppo pistellä porukalla poskeen. Lähde: Rouva Hyrskyn Myrskyn ja Raparperipiirakka IV

Superhelppo ja superherkullinen raparperipiirakka


1 muna
1 dl sokeria
1 dl öljyä
1 dl kermaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
5 pienehköä raparperinvartta

Sekoita muna ja sokeri, ei tarvitse vatkata. Lisää öljy, kerma ja lopuksi kuivat aineet. Kaada voideltuun vuokaan. Ripottele päälle kuoritut ja pätkityt raparperit (tai omenat, tai vaikka herukat?). Paista 200 asteessa 20 minuuttia.

Rouva Hyrskyn Myrskyn toteaa reseptin koon pienehköksi; meillä se oli juuri sopiva tuohon pienimpään piirasvuokaan (pohjan halkaisija 22 cm).

Eli siis täydellinen.

Ei kommentteja: