sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Broileri, bataatti ja basmati

Vihanneksia olisi kiva käyttää ruoanlaitossa enemmänkin, mutta ne eivät aina muille perheenjäsenille maistu eikä kokkikaan jaksa jatkuvaa kitinää ja maanittelua. Ongelma on lähinnä psykologinen: jos vihannekset jauhaa riittävän pieneksi ruoan joukkoon, ei valituksia tule :) Tämä on johtanut useisiin erilaisiin lasagne- ja piirakkakokeiluihin, ja nyt tähän iloisenväriseen pataan.


Broileri-bataattipata

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
3 cm pätkä tuoretta inkivääriä
puolikas chili
puolikas bataatti
1 kg broilerinfileitä hunajamarinadissa
½ l vettä
2 tl suolaa
1 tlk kermaviiliä

Kuori bataatti ja raasta se karkeaksi raasteeksi. Suikaloi sipuli, hienonna valkosipulinkynsi ja raasta inkivääri. Poista chilistä siemenet ja silppua. Kuumenna öljy padan pohjalla ja pyörittele siinä sipulia, valkosipulia, inkivääriä ja chiliä hetken ajan. Lisää bataattiraaste ja loraus vettä. Hauduta kannen alla muutama minuutti.

Sillä välin kuutioi broilerit ja ruskista palojen pinta pannulla. Lisää broilerit pataan ja vettä niin, että ne juuri ja juuri peittyvät. Mausta suolalla ja hauduta 15-20 minuuttia. Lisää lopuksi pataan kermaviili.

Maistui mainiolta basmatiriisin kanssa. Tai olisi maistunut, jos en olisi pyyhkäissyt nenääni juuri ennen ruokailua chilisillä sormilla... Ja lapsillekin kelpasi mainiosti :D


Huomioita reseptistä:
- Suolaisemman ruoan ystävän kannattaa viskata pataan lisäksi kanaliemikuutio.
- Nestemäärää voisi vähentää tai suurustaa kastikkeen jollain, nyt lientä oli varsin paljon.
- Käytin itse kevytkermaviiliä kun muuta ei kaapista löytynyt. Se kestää huonosti kuumennusta, ja rasvaisempi tuote (vaikkapa ranskankerma) antaisi varmasti täyteläisemmän maun.

Ei kommentteja: