maanantai 18. tammikuuta 2010

Punainen karjalainen

Sunnuntaisin on aikaa haudutella lihapatoja :) Karjalanpaistilihat saivat punaista sävyä punajuurista ja viinistä, ja samassa kattilassa kypsyi koko ateria.

Punainen lihapata

loraus öljyä
1 punainen chili
2 valkosipulinkynttä
1 tl paprikajauhetta
1 pkt karjalanpaistilihaa
5 dl vettä
3 dl punaviiniä
1 iso sipuli
6 perunaa
2 porkkanaa
2 punajuurta
2 dl vihreitä oliiveja
n. 10 mustapippuria
2 tl merisuolaa

Silppua chili ja valkosipuli. Kuori ja lohko kasvikset. Kuumenna öljy pannussa ja pyörittele siinä silputtua chiliä ja valkosipulia sekä paprikajauhetta. Kippaa mausteet pataan. Ruskista pannulla lihapalat kahdessa erässä, lisää öljyä tarvittaessa.

Lisää pataan ruskistetut lihat sekä porkkana-, sipuli- ja punajuurikuutiot. Kaada päälle vettä ja viiniä niin paljon, että kasvikset suunnilleen peittyvät. Mausta pippureilla ja suolalla. Hauduta viitisentoista minuuttia. Lisää perunat, anna kypsyä vielä ainakin 20 minuuttia. Lisää lopuksi oliivit.

Ei kommentteja: